Supernatural 6x13 - Unforgiven

Úgy tűnik ezen a héten megleptek minket egy elég lapos és felületes résszel, amelyből szinte minden hiányzott, amiért ezt a sorozatot szeretjük. Hiába minden igyekezet, az évad egyik leggyengébb epizódját köszönthetjük, amit csak a záró képsorok tudtak egy picit felrázni. A legnagyobb baj, hogy túl nyilvánvaló volt a készítők szándéka.

Tovább...

Ismét minden Sam körül forgott, de valahogy ezt már nem tudtam felhőtlenül élvezni. Igazából nem tudom mire volt jó ez a rész, talán így próbálták megmutatni az igazi különbséget a régi és az új Sam Winchester között. Csak sajnos a körítés lapos lett, ötlettelen és humortalan. Egyáltalán nem ezt szoktuk meg ettől a sorozattól.

Feltűnt a színen Samuel is, aki csupán a visszaemlékezésekben fordult elő, érdemi munkát nem vállalt a sztori újbóli kialakításában.

Minden egy rejtélyes SMS üzenettel kezdődött, amit a pokolból visszatért Winchester fiú kapott, melyben koordináták szerepeltek. Rövid nyomozgatás után kiderült, hogy valami zabolátlan fenevad öldökli halomra a derék polgárokat. Nincs mit tenni, meg kell állítani. Dean-nek nem tetszett az ötlet, hogy a semmiből jött SMS után menjenek, de nem volt mit tenni, Sam hajthatatlan volt a kérdésben.

Apropó, Dean alig kapott szerepet, teljesen alárendelték a Sam-et belengő misztikumnak. Dean csupán asszisztált a történethez, azt is elég rosszul tette, gyakorlatilag semmi szerepe nem volt.

Szóval kiderült, hogy Sam és Samuel úgy egy éve már jártak a városkában és elég nagy problémahalmazt hagytak maguk után. Bár igaz, hogy kicsináltak valami „emberi pók szörnyet”, amely feje nélkül már nem csócsálta olyan élvezettel a lakosokat.

A gond annyi, hogy a különös halálesetek most tovább folytatódtak, de ezúttal Winchesterékre hárult a probléma megoldása. Alaposan a szánkba rágták a lelkes és a lélektelen Sam közötti különbségeket. Aztán jöttek a nagy testvéri beszélgetések, amiknek mindig valami balhé a vége.

A sztori legalább értelmet nyert a végére, amely nem is mondható olyan rossznak, csupán a körítéssel nem voltam megelégedve. A végső képsorok viszont odavágtak keményen és borítékolták, hogy ez az évad adni fog még szép számmal meglepetéseket.

Összességében egy lapos és felszínes epizóddá alacsonyodott az Unforgiven című, amelyből hiányzott az a plusz, ami miatt oly sokunkat elkápráztat hétről hétre ez a sorozat.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről