Született Feleségek 6x10 - Boom Crunch

A feleségek is pihenőre vonultak, legközelebb csak januárban számíthatunk új részekre. Ahogy az lenni szokott, az írók felfokozták a tempót és egy nagy csattanóval zárták a 2009-es évet.

Óvatosan belecsempészték a karácsonyt az epizódba, olyan formában, amely méltón jellemzi az egész sorozatot. Nem mondom, hogy rossz rész volt, inkább átlagos, de a vége azért persze ütött, még akkor is, ha eléggé kiszámíthatóra sikeredett.

Részletek itt...

Több szálon futott a cselekmény, amelyek többé-kevésbé összeértek. Mondhatni az évad eleji eseménysor néhány százaléka is megoldódni látszik a maga módján.

Minden azzal kezdődött, hogy egy bérelhető kis repülő tart a Wisteria Lane felé, amely éppen kényszerleszállni készül. Ezt egy kicsit függőben hagyjuk, visszatekintünk a három nappal ezelőtti eseményekre.

A szerkesztés a szokásos. Minden család életébe betekintést nyerhetünk, míg a rész végére kialakul az a helyzet, amit az elején már beharangoztak. A lényeg persze az odáig megtett út.

Kezdjük talán ott, hogy Katherine környékén igencsak forr a levegő. Már jó ideje sejthető volt, hogy a csaj nem százas, de most végre bizonyosságot nyert. Katherine ugyanis hason szúrta saját magát, majd kihívta a mentőket. Állítása szerint Mike tette ezt vele. Komolyabb baja nem lett, bevitték a kórházba. Ugyanez nem mondható el csóró Mike-ról, akit viszont dutyiba csuktak.

Susan meglátogatta ex-barátnőjét a kórházban, amelynek vége egy körmönfont akció lett. Dylan segítségével Katherine-t jó időre sikerült kivonni a forgalomból, mert mindenki számára bizonyosságot nyert, hogy mentálisan nem beszámítható. Arra azonban mérget vehetünk, hogy látjuk még.

Bree háza táján is zajlott az élet.
Orson elfogadta, hogy köztük mindennek vége és összecuccolt. Bevallom én sajnálom szegény embert, mert tök normális, szimpatikus figura, aki nagyon hiányozna a sorozatból.

Ahogy lenni szokott, Orson véletlenül elcsípett egy telefonbeszélgetést felesége és a szeretője között. Ciki. A kimért férfi nem rendezett jelenetet, mégis úgy viselkedett, hogy Bree rendkívül kínosan érezze magát.

Lynette és Gaby még mindig haragudtak egymásra a közelmúltban történtek miatt. Sokat ehhez nem is lehetne hozzáfűzni, mindkét fél nagyon makacs, bár Lynette hajlott a békülésre, de szokás szerint Mrs Solis csak saját magával foglalkozott.

Ahogy elérkezett a karácsonyi buli napja, az utca lakói egy helyre sereglettek, hogy jót mulassanak. Mulatásban nem is volt hiány. Főleg mikor megérkezett a repülőgép, amit Karl rendelt, hogy ilyen fura módon kérje meg Bree kezét, aki még el sem mondta senkinek, hogy elhagyja a férjét és már van utódjelöltje is. Szóval nem egyszerű. A repülő egy szalagot húzott maga után, amelyen Karl megkérte Bree kezét. Sajnálatos módon a pilóta épp szívrohamot kapott, ezért a gép egyenesen a kis mulatság központjába csapódott.

Apró utalásokat tettek arra, hogy legalább egy főszereplőnek pápá-t mondhatunk. Csak kérdés, hogy ki volt az? Úgy tűnik Karl vagy Orson lehetett, de ne zárjunk ki semmit. Lynette az utolsó pillanatban elrántotta Gaby kislányát az irányíthatatlan gép elől. Valószínűleg ez hozza majd meg a kibékülést a két nő között.

Összességében egy ötletes csavarral zárult a 10. rész. A rajongóknak fel van adva a feladat, hogy kitalálják, kitől búcsúzik a sorozat. Találkozunk jövőre.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről