Hawaii Five-0 1x02 - Ohana

Visszatekintve az elmúlt időszak pilotjaira, elmondható, hogy nekem a Hawaii Five-0 bevezetője tetszett a legjobban. A régiek között is akadt egy-két csalódás, épp ezért számít nagy dolognak ezen sorozat tündöklése. Friss hír, hogy október 22-én már Magyarországon is látható lesz a széria, hiszen a TV2 úgy döntött, hogy műsorra tűzi péntek esténként az aktuális részeket. Szóval egyre jobban fut a szekér, de nézzük meg tudták-e a készítők tartani a színvonalat a második rész alatt.

Tovább...

A kérdésre a válasz nagyjából az, hogy igen. Jó epizód volt ez is. Tény, hogy kissé elmaradt az évadnyitó hangulatától, de a pozitív elemeket sikerült átmenteni anélkül, hogy túlságosan erőltetetté vált volna minden.

Kicsit sajnálom, hogy nem valószínű, hogy túl színes évadokon átívelő sztorit kapnánk, ellenben a random részek eljövetelét borítékolhatjuk. Még mindig kellemes meglepetés a sorozat, én nem vártam tőle semmi extrát. Az amerikai tévénézők viszont igen, mivel hatalmas siker lett a pilot a tengerentúlon. A külföldi eladásokból is szép összegek fognak az alkotók zsebébe vándorolni, ez kétségtelen. A korai magyar megjelenés pedig még szélesebb körben elterjedté teszi a szériát, amely nem elhanyagolható tényező. Szóval úgy tűnik a Hawaii Five-0 révbe ért és nem nagyon kell az „életéért” küzdenie, de azért várjuk ki a végét.

Hogy visszatérjek az epizódhoz, neves vendégszereplőkből sosem elég, gondolhatják jogosan az írók. Helyet kapott Peter "john Abruzzi" Stormare, aki a Prison Break rajongók jól ismerhetnek. Ő volt az ügyeletes rossz fiú, aki nagyon csúnya és galád dolgokat akart művelni Hawaii szigetén. Végül főszereplőink jól helyretették.

Nálam egyébként a két főhős, Steve és Danny viszik a pálmát. Kettejük örökös civakodása mindig mosolyt csal az arcomra anélkül, hogy merevnek vagy erőltetettnek vélném ezeket a társalgásukat. A csapat másik két (nevesebb) tagja kicsit szürkébb eddig. Idővel remélem belőlük is sikerül többet kihozni.

A látvány, a zene és a hangulat még mindig páratlan. Hawaii (vagy akárhol is forgatták) remek látképeket biztosít, vétek lenne kihagyni az efféle felvételeket.

Ezen kívül külön öröm, hogy bár ez egy könnyedebb, tengerpartos, tropico hangulatú sorozat, mégsem mentek el az alkotók az eyecandy irányába. Nem mutogatnak feleslegesen bikinis csajokat vagy dögös cicababákat a semmi kedvéért. Ezekből már kifejezetten elegem van, egyszerűen nem lehet egy értelmes sorozatot ilyen húzásokkal megtölteni. Pedig még most is vannak olyan szériák, amelyek erre hajtanak. Na, mindegy.

Összességében egy korrekt rész követte a hatalmasra sikerült bevezetőt. Várom szeretettel a folytatást és a hazai premiert.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről