Hawaii Five-0 1x01 - Pilot

Na, ez jó volt! A CBS csatorna belecsapott a lecsóba és elénk biggyesztette a Hawaii Five-0 című sorozat pilotját, amelyre őszintén büszkék lehetnek. Valami ilyesmit vártam volna a Chase-től is. Nyomozós sorozat sok-sok plusszal, amelyek óriási mértékben képesek növelni a végtermék élvezeti értékét. Nem ismerem az 1968-as nagy elődöt, amely 12 évadon keresztül szórakoztatta a népet, de egész biztosan nincs miért szégyenkeznie a 2010-es újragondolásnak.

Tovább...

Kezdjük a karakterekkel és színészekkel.
A nagyobb nevek közül Daniel Dae Kim (Lost) és Grace Park (Battlestar Galactica) tűntek fel a színen, mint állandó szereplők. Nem csak rájuk épül a sorozat, de jó néha ismerősöket látni a terepen. Főszereplőink óriási egyéniségek, nagyon jó választás volt mindenki. A színészek és a karakterek nagyon megnyertek engem. Az előadásmód és az adott figurában megbújó tulajdonságok nagyon fontosak, amit az aktorok remekül felszínre hoztak.

Az írók is kitettek magukért, mert hiába van egy jó alap, ha elrontják a sekélyes és lapos történettel. Itt erről szó sincs. Ismét csak az apróságokra hívnám fel a figyelmet. A poénok a helyükön voltak, ahogy az akciók is. A sztori vonal is épp annyira volt érdekes és fordulatos, amennyire kellett. A háttérben megbújó apróságok sokat fognak jelenteni a későbbiek során.

Az akció jeleneteket nem aprózták el. Az effektek nagyon a helyükön voltak. Már az elején lehetett látni, hogy ez bizony nagyon masszívan össze van rakva. Minden egyes momentumon érződik a profizmus. Egy-két helyen guvadt a szemem, hiszen nem mindennapi akciókat láthattunk. Végre egy sorozat, ahol tényleg elhiszem, hogy a főszereplő rendőrök kaptak kiképzést és úgy mozognak, ahogy azt elvárja az ember. A technika remek, itt is minden a helyén volt.

A látvány és a körítés is éppoly fontos, mint az imént felsoroltak. Ezért ki kell emelnem, hogy gyönyörű vágóképekkel kápráztattak el bennünket, kiemelve Hawaii minden szépségét és báját. Ha már az érzékekre való hatásnál tartunk, akkor meg kell említeni a remek zenét, amely végigkísérte a pilotot, segített fenntartani az amúgy is nehezen lankadó érdeklődét.

A zsenialitás ott tükröződött igazán, hogy bár egy bevezető részt láthattunk, amely a csapatépítésről szólt, mindezt olyan körítéssel tálalták elénk, amely nagyon odavágott. Értelmes, logikus történetben mesélték el nekünk, hogy miként áll össze a bűnüldözők bandája.

Mindenképpen kötelező darab a sorozatkedvelők számára, mert a pilottal nagyon bekezdtek. Kérdés, hogy tudják-e ilyen tempóban folytatni? Ha igen, semmi sem menti meg a stábot a következő évadra való készülődéstől. Ha meg nem, akkor így jártunk, de legalább kaptunk egy olyan pilotot, amelyet sokáig fognak emlegetni.

Összességében egy remek kezdés egy remake-től, amely 1968-ban indult hódító útjára és az új generáció folytatja az előre haladást a kitaposott ösvényen. Remek látvány, nagyszerű megoldások, értelmes történet, valódi egyéniségek. Nekem nagyon tetszett. Remélem nektek is fog.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről