V 1x02 - There Is No Normal Anymore

Kezd beindulni a sorozat. Mondom ezt úgy, hogy eléggé visszafogott résszel találkozhattunk ezúttal. Az is igaz, hogy két rész alapján nem lehet megítélni egy szériát.

Mindenesetre nekem tetszik, egész biztos, hogy nézős marad és hétről hétre találkozhattok vele itt nálunk.

Kezdi nagyon mélyen átitatni a V jelenséget a „ne-bízz-senkiben-de-a-végén-úgyis-kiderül-hogy-az-is-gyík-akire-nem-számítasz”-érzés.

Spoileres tartalom a tovább mögött...

Nagyon lassan, megfontoltan haladtunk előre. Igazából nem sok derült ki, nagyon visszavették a készítők a tempót. Ez nem is baj, talán így többet megtudhatunk majd a részletekről.

Pont ott folytatták, ahol a pilot abbamaradt.

Megfigyelhető, hogy folyamatosan sulykolták a nézőbe, hogy bárki lehet v, nem szabad senkivel sem őszintének lenni, mindenki potenciális veszélyforrás.

Ez a dolog nem túl szimpatikus, mert előre látom, hogy rengeteg hazugságot fog szülni. Biztos az én hülyeségem, de szeretem, ha a főszereplők legalább egymással őszinték, mert rengeteg probléma kerülhető el így.

A másik szempont sem elhanyagolható, hogy ezzel a bárki lehet idegen dumával fenn tudják tartani az érdeklődést.

Rétérve a történetre, azzal telt az idő, hogy nyomozgattak Erica társának „eltűnésével” kapcsolatban. Továbbra sem lehet tudni, hogy a látogatók mit terveznek. Bár ezzel kapcsolatban felmerült bennem 1-2 gondolat. Látszólag ezek a lények sokkal fejlettebbek, mint mi és szeretnék elfoglalni (amúgy is pusztulásnak indult) planétánkat. Akkor minek ez az egész felhajtás? A maszkok, a beszivárgás, a nyálas megtévesztés? Miért van erre szükség? Tanulmányoznak minket, ránk hajítanak valami szart amitől meghalnak az emberek, de a környezet kifogástalan marad. Utána már mehet is a gyarmatosítás.

A másik érdekesség, hogy egy gyík hogy a rákba szerethet bele egy (néger) csajba? Félre ne értsetek, nem a feketékkel van problémám, épp ellenkezőleg. Ha én egy ügynök lennék, akit lepottyantanának a gyíkok bolygójára helybelinek öltöztetve, el nem tudom képzelni, hogy össze akarjam kötni az életem egy ilyen teremtménnyel. Ezzel a dologgal nehezen tudok azonosulni.

Összességében nézhető sorozat, rengeteg kérdéssel és sok-sok potenciállal.

0
A-fraid képe

Jogosak a kérdések!

Jogosak a kérdések!

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről