V 1x05 - Welcome to the War

Elég sokat kellett várniuk a rajongóknak, hogy újra friss és ropogós V epizódot láthassanak a képernyőn. A szünet hosszúra nyúlt, ahogy a várakozás is. Az ABC azzal próbált kedveskedni a nézőknek, hogy leadott egy összefoglaló részt, amely felvázolja az előző négy történéseit, szóval az is bátran bekapcsolódhat a sorozatba, aki véletlenül lemaradt az előzményekről.

Tovább...

Maga az ötödik epizód igazán jó volt, pörgős, fordulatos. Semmi kivetnivalót nem találtam. Apró érdekesség, hogy nagyobb neveket vontak, vonnak be folyamatosan a széria életébe. Akadnak akik csak egyetlen részben tűnnek fel, mások akár visszatérő szereplő státuszt is kaphatnak.

A credits-ben feltűnt Lexa Doig (Andromeda) is Nicholas Lea (X-Akták) neve. Mindkét színészt kifejezetten szeretem. Lexát láttam is feltűnni néhány jelenetben, de bevallom őszintén Nicholas Lea nem volt ismerős. Vagy nem is szerepelt ebben a részben vagy én voltam figyelmetlen, de nem láttam.

A történet ott folytatódott, ahol télen abbamaradt.

Jack atyát leszúrtá
k, élete kritikus ponthoz érkezett. Szerencsére sikerült megmenteni a V technológia segítségével a látogatók által létrehozott egészségügyi központban. Sajnos mindennek ára van, erre Jack atya is hamar rájött, mivel életben maradásáért cserébe beadták neki az R6 nevű anyagot.

Az epizód során arra is fény derült, hogy mi valójában az R6. Egy DNS-be beépülő anyag, amely valamilyen hullámokat bocsájt ki, ezáltal bárhová követni tudják az alanyokat. De a tényleges célja még rejtve maradt, igen valószínű, hogy többre is képes.

A másik nagyobb volumenű előrelépés, hogy a csekély számú ellenállás tagjai megszerezték maguknak Kyle Hobbes-t, aki egy hírhedt terrorista, gyilkos, fegyverszakértő, stb. A V-k rá akarták kenni a raktár felrobbantását. Nagy hiba volt. Mr. Hobbes ugyanis nagyon hasznos tagja lehet még az ellenállásnak.

A záró képsorokban Anna közösülését láthattuk egy katonával, amely az alany elfogyasztásával zárult. Ha jól vettem ki a hölgy szavait, akkor készül megszülni a jövő hadseregét. Állat lesz.

Összességében egy elég jó epizód volt. Annak ellenére, hogy még csak pár rész ment le a sorozatból elég sok minden kiderült, kirajzolódtak az egymással szemben álló felek, stb.

Várjuk a folytatást.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről