V 1x10 - Hearts and Minds

Nem volt egy eget rengető rész a mostani, sokkal inkább az érzelmekre kívánt hatni, miközben az ellenfelek mozgolódtak és kiterítették lapjaikat. Vegyük úgy, hogy felvázolták előttünk, hogy mire számíthatunk majd a jövőben.

Tovább...

Maga az elbeszélés sem volt egyenes vonalú. Először megmutatták a lényeget, utána 12 órával korábban, ezt követően tovább haladtunk a jelenben.

Az izgalmak sora azzal kezdődött, hogy Hobbs és társai rakétavetővel lerobbantottak az égről egy V siklót. A korai örvendezés gyorsan jajveszékelésbe csapott át, amikor rájöttek hőseink, hogy a sikló fedélzetén nem látogatók voltak, hanem emberek.

Ez hatalmas arculcsapást eredményezett a szereplők körében, főleg Jack atya bizalma rendült meg az egész mozgalomban. Egy ideig ki is szállt az ellenállásból.

Ezután ugrottunk vissza fél napnyit a múltba, hogy elmeséljék nekünk az idáig megtett utat. Ryan kapott egy fülest Joshua-tól, hogy siklónyi V felderítő érkezik a felszínre, hogy megtalálják a Hadoszlop tagjait. Ryan is eléggé tartott ezektől, ezért mindent latba vetett, hogy a zavartalan landolást megakadályozza.

Csupán annyi hiba csúszott a számításokba, hogy Anna tudomást szerzett a hadműveletről. Tudtán kívül Jack atya köpött, aki szóba állt Chad Dekker-rel. Számomra még mindig sötét ló a riporter. Nem vennék rá mérget, hogy tényleg Anna oldalán áll. Bár mindkét verzió logikus és hihető lenne.

Miután Anna rájött a turpisságra, elrendelte, hogy halott emberek maradványait pakolják fel a hajóra, hogy aztán azt lője darabokra a Hadoszlop.

Főszereplőinket mardosta a bűntudat, de ami még ennél is rosszabb, a közvéleményt sikeresen az Ötödik Hadoszlop ellen fordították és kész tényként kezelték, hogy ők terroristák.

Összességében nem volt egy túlbonyolított és agyongondolkodott epizód. Ellenben fontos nevezhető, hiszen innentől kezdve a lázadóknak sokkal nehezebb dolguk lesz.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről