Stargate Universe 2x14 - Hope

Már az előzetesből sejteni lehetett, hogy egészen érdekes rész vár ránk. Ezen a héten csak is és kizárólag az emberi drámáé volt a főszerep. Ezúttal a dolgok sci-fi részét háttérbe szorították annak érdekében, hogy az érzelmes pillanatokat minél jobban átérezzük. Bár maga a történet elég véleményes, nekem kifejezettem tetszett a rész.

A kiindulópont az előző heti gyengélkedésből eredt, mikor is a Földet támadás érte és a Destiny fedélzetén raboskodó hőseink annyit érzékelnek, hogy nincs kapcsolat az anyabolygóval a köveken keresztül. Mikor Chloe kerül őrségbe kommunikációs köveknél, valami váratlan történik. Helyet cserélt valakivel.

Általános megrökönyödésre ad okot, mikor kiderül, hogy a halott Ginn tért vissza Chloe testében. Aztán később Dr. Perry is megjelenik. Úgy tűnik, hogy ha valaki meghal a kapcsolat ideje alatt, nem kell végleg lemondani róla. Sajna a hölgyek teste már az enyészeté, de Eli és Rush azon fáradoznak, hogy valami megoldást találjanak a problémára.

Elég véleményes ez a visszatérés. Kár, hogy az írók ezzel gyakorlatilag lenullázták az elmúlt események súlyát, az akkori drámát, a veszteséget, stb. Ugyanakkor jó viszontlátni ezt a két szimpatikus karaktert. Lehet, hogy jobb lett volna hagyni őket a levesben, de biztos lett volna fontosabb szerepük a jövőben, amit sosem tudunk meg harmadik évad híján.

A másik szálon Dr. Volker állapota okozott némi fejtörést. Az amúgy is magas vérnyomással küzdő férfi nem érezte jól magát az utóbbi időben. TJ néhány vizsgálat után rájött, hogy a férfi veséi kezdik felmondani a szolgálatot. Átültetésre van szüksége, vagy feldobja a pacskert. Szerencsére találtak egy alanyt, akinek ezen belső szerve alkalmas Volker megmentéséhez. Ki gondolná, hogy a sok „potyautas” közül pont Greer lett az a személy. A derék katona nem sokat hezitált, felajánlotta az egyik veséjét.

Igazság szerint ezen a fronton már nem dobbantott akkorát az epizód. Várható volt, hogy minden rendben lesz. Nem is tudom miért kellett ezeket a jeleneteket erőltetni, bőven meglettünk volna a másik szállal.

A végső megoldás egész érdekes lett Ginn és a Amanda problémájára. Rush terve alapján a székkel különválasztották a három nőszemély tudatát és kettejükét feltöltötték a hajó belső rendszerébe. Szóval most amolyan hologramként élnek tovább, amit csak az lát, akinek megjelennek. Érdekes megoldás.

Zárásként a kövek is a helyükre kerültek, Telford bejelentkezett és közölte, hogy minden a legnagyobb rendben a Földön.

Összességében egy jó részt láthattunk, ahol a dráma került ismét előtérbe. Apróbb mellényúlásoktól eltekintve kiválóan szórakoztam.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről