Stargate Universe 2x07 - The Greater Good

-  Are we done?
-  We'll never be done.

Egyrészt nagyon tetszett a mostani epizód, ugyanakkor nem értem, hogy miért most jönnek elő egy ilyen résszel? Elég merész elképzelés, hogy akkor adunk hosszú távú végcélt egy sorozatnak, amikor a gyenge nézettség miatt a kasza árnyéka fenyegeti. Végre történtek dolgok, új távlatok nyíltak meg, egyfajta megújulásként foghatjuk fel a most történteket. Ráadásul mindezt úgy tálalták elénk, hogy élvezni tudjuk. Csak sajnos ezt már hetekkel (hónapokkal) ezelőtt meg kellett volna lépni.

Tovább...

A Stargate Universe-re mindig is jellemző volt, hogy akkor kezd jó lenni, amikor már nagy a baj. Nem mondom, hogy biztosan halálra van ítélve a fogyatkozó tévénézők miatt, de a csatorna részéről lassan reális lenne a kasza még akkor is, ha maga a széria egyáltalán nem rossz.

Hogy konkrétabb is legyek, kiderült Dr. Rush minden turpissága, végre nincs tovább időhúzás és felesleges titkolózás.

A Destiny kilépett a fény feletti sebességből és egy idegen hajóval találta magát szembe, ami eléggé ramaty állapotban hánykódott a jéghideg űrben. Rush és Young léptek a fedélzetre körülnézni, de ekkora baleset történt. A konzolokon való machinálás következtében az idegen űrjármű kicsit eltávolodott a Destiny-től. Pont annyira, hogy hőseink az életbe ne tudjanak visszamenni.

A segítség Amanda Perry képében érkezett, akivel már találkozhattunk az első évadban. Rush csak benne bízott és feltárta a nő előtt, hogy teljes hozzáférése van a hajó minden rendszeréhez. Ekkor még úgy tűnt, hogy az agyafúrt doki terve beválik és nem derül ki a titok, de tévedett. Eli rájött mindenre, ezt követően már minden nyilvánosságra került.

Ahogy az várható volt, Young jól helybenhagyta kollégáját. Ezek a jelenetek kísértetiesen emlékeztettek arra, amikor Rush a bolygón maradt az előző szezonban. Ezért is kezdtem azzal az idézettel a bejegyzésemet. Ám most minden más fordulatot vett, mert a két férfi kibékült, sőt Rush megmentette az ezredes életét.

Kellett már nagyon ez a rész, hogy elmozduljunk a holtpontról és valami értelmet adjunk a sorozatnak. Kiderült Rush doki hosszú távú terve is, amely szerint végig akarja vinni a Destiny küldetését. Lényegében egy végtelenül fejlett lényt keresnek, amely a kezdetek kezdete óta létezik. Nem mondták ki így, de gyakorlatilag a hajó küldetése, hogy megtalálja Istent. Felfoghatjuk így is és mondjuk ki, hogy ez nem semmi. Kifejezetten tetszik az új főszál.

Összességében egy életmentő epizódnak is felfoghatjuk a most látottakat. Ha a sorozat megéli a harmadik szezonját, sokat köszönhet ennek a résznek. Ha pedig nem, akkor a rajongók kesereghetnek, hogy miért csak most került mindez képernyőre.

-  Are we done?
-  Yes, we are done.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről