V 2x02 - Serpent's Tooth

A csalódást keltő évadnyitányt egy még gyengébb rész követte, amelyben alig haladtak előre a dolgok, ráadásul ügyefogyott dialógusokkal tarkították az amúgy sem túl emeletes sztorit. Kezdenek a készítők nagyon elmenni a hülyeség irányába, nem csak meghagyják az erőtlen stílust, de ráadásul direkt lassítják az előrelépés folyamatát.

Folytatás a tovább mögött...

Lényegében az évad minden eddigi újítása rosszul sikerült eddig. Kezdjük talán azzal, hogy a csúnya gonosz látogatók egy csapásra újból békeszerető megmentőkké váltak az előző rész végén, amellyel az írók annyit értek el, hogy marad minden a régiben. Nincs előrelépés, nincs kiderült igazság, nincs elégedetlenség, csak a folytonos manipuláció, semmi több.

Nem is feltétlenül azzal van bajom, hogy Anna és brigádja az orrunknál fogva vezet minket, embereket, hanem azzal, hogy a készítők elhúzzák előttünk a mézesmadzagot, hogy majd a második évadban soha nem látott jelenetekre számíthatunk és egy másodperc alatt mindent visszacsinálnak. Borzasztóan zavar, hogy egy helyben toporog a történet.

A Ryan kérdés sem hagy nyugodni. Láthattuk annak előjelét, hogy bizony a királynő vissza akarja édesgetni a kaptárba elkóborolt katonáját, ami úgy tűnik sikerül is neki. Ezzel az egyik legjobb karaktert herélik ki az írók. Nem tudom mi szükség van ezekre a pálfordulásokra. Amíg Anna birtokában van a férfi kislánya, addig Ryan mindent megtesz a manipulatív asszonyságnak. Arra bezzeg senki se gondol, hogy valahogy elhozzák a gyereket.

Joshua vissza hozatala sem lett valami épületes. Kár lett volna, ha a férfi meghal a jó ügy érdekében, de a regeneráció után a világon semmire sem emlékszik, az utolsó emlékképei a gigantikus stressz hatására törlődtek és életét áldozná a királynőért. Na, erre mondom én, hogy mi a picsa? Komolyan mondom ez már egy brazil szappanoperában is sok lenne, nem hogy egy ilyen sorozatban.

Az új karakterek közül Anna édesanyja okozott egy-két érdekességet. Vagyis inkább elegendő potenciált látok benne, hogy ne ítéljek elhamarkodottan. Bár sokat nem tett hozzá az asszonyság a rész „értékéhez”, mégis hozott valami színt a nagy nagy szürkeségbe.

Majd elfelejtettem a bevezetőmben említett ostoba dialógusokat. Szóval Anna eltökélte magában, hogy tudományos módszerekkel megtalálja és elpusztítja a lelket, amely miatt emberi érzések kerítik hatalmukba a katonáit. Nézzétek meg ezeket a párbeszédeket, szerintem nagyon röhejesek voltak.

Az imént vázolt problémák mellett maga a rész rendkívül unalmas volt, sok-sok klisével és előre borítékolható jelenetekkel. Ezen a tényen még a nagy FBI leleplezés sem tudott segíteni. Aki látta az epizódot, tudja mire gondolok.

Összességében egy vonatott, ötlettelen és kiszámítható jelenetek követték egymást, ahol alig történt valami említésre méltó. A folytatás ennél biztosan jobb lesz.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről