Legend of the Seeker 2x10 – Perdition

Elég felemás epizódot nézhettem végig. Tetszett is, meg nem is. De alapvetően a szokásosat kaptam, amit eddig elvárhattam a sorozattól. Pedig él bennem a remény…
A story nem halad, egy helyben toporog, és maradunk a sémánál, amit eddig követtek.
Annyira kiszámíthatóak a húzások…

„Scooby dooby doo, where are you?”

Bizony bizony, a fenti hatás továbbra is uralja a részeket. Nincs mese! Épp ez a baj. Nincs mese…
Ott hagytuk abba, hogy Richard fogja magát, megvált Han-jától és elmegy. Ehhez képest újra a Próféták Palotájában ébred, eltelt 7 év az életből és megjelenik Kahlan, aki elvesztette inkvizítori erejét.
De nincs egyedül! Vele van Phillip, az új Kereső, aki egyben a férje is, továbbá a kislányuk.
A lidércnyomásnak azonban még nincs vége. Zedd halott, Cara eltűnt, a Könnyek Köve megsemmisült és az Őriző uralja az élők világát.
Mindez nagyon szép és jó, csak baromi hatástalan. Sejthető, hogy itt valami nincs rendben és bármi baj legyen úgy is megoldódik. A készítők nem rejtik véka alá sokáig a valóságot. Ami ugye sejthető...
Richard csupán betévedt egy a Kárhozat Völgye néven emlegetett legendásan veszélyes helyre. Itt mindenki szembekerül a megvalósult rémálmaival. Innen még soha senki sem tért vissza élve.
Gondolom azt is kitaláljátok, hogy ki lesz az első…
Richard rémképeitől gyötrötten ténfereg ebben a rettenetes sivatagban és mindent átél, amit lázas elméje valósággá tesz a számára. A Palotában barikádozzák el magukat az Őriző elől menekülők. Cara elárulja az egykori Keresőt és mindenki meghal, kivéve főhősünket.

Csak halkan jegyzem meg, hogy ebből is többet ki lehetett volna hozni…
Ezalatt a foglyul ejtett Nicci kiszabadul, és gonosz tervet sző Kahlan meggyilkolására. Az új Prófécia fényében az Inkvizítor Anya vált célponttá. Cara és Leo (az Új Kereső) határozottan összemelegednek.
És ez volt az a pont, amikor azt mondtam magamnak, hogy ez a srác sokkal szimpatikusabb, és jobban el tudom képzelni, mint Keresőt. Craig Horner valamiért sosem volt szimpatikus számomra…
De ez a 10. epizód fényében úgy sem számít, értelmét veszti!
Kahlant foglyul ejtik a Palotában, csupán a védelmét szem előtt tartva, de Verna segít nekik kijutni és megtalálni Richardot. Ám ekkor futnak be a Sötétség Nővérei is. Végre láttam egy jól kivitelezett, nem öncélú, nem csak „legyen egy bunyó, mert miért ne” típusú küzdelmet.
Kellően kihangsúlyozták a drámaiságát, a történéseknek súlya volt.
Mindenki Kahlanre vigyáz, ennek esik áldozatul Leo is, akit szenesre égetnek.
Én meg csak néztem ki a fejemből… Ennyi lett volna? Semmi? Ez tényleg ekkora fos?
A srác két részt kapott, aztán kivégezték. Ezt az idétlen, szánalmas, kiszámítható, olcsó húzást…

A szokásos sablon szerint Richard persze kijut, magához veszi a Kardját és végez Nicci-vel.
Nagyon meg lennék lepve, ha valóban jobb létre szenderült volna a hölgy. Akárhogy nézem ez egy pepita rész volt. Tetszett az ötlet, hogy előre vetítettek egy borzalmas jövőképet. Ötletes volt, még ha kiszámítható is.
Leo karakterének ilyetén kezelésére azonban nem igen találok olyan jelzőt, ami híven visszaadhatná, hogy mennyire csalódott vagyok.
Arról nem is beszélve, hogy a rész végén látható previously csak nekem tűnt ismerősnek?
Ezt a részt már láthattuk az évad során. Remélem nem játszák le még egyszer, mert az már nem biztos, hogy elnézhető lenne ennek a sorozatnak. Pedig a hivatalos honlapon is ez látható...
Szóval van itt ilyen is, olyan is.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről