Legend of the Seeker 2x8 – Light

A szünet utáni visszatérés lendülete megmaradt, kitartott a következő epizódig, sőt kellemeset csalódtam a sorozatban is. Az előző epizód nekem jobban tetszett, de azért akadtak itt érdekességek, amik meglepő irányokba állíthatják a szériát. És nem Kahlan új ruhájára gondolok!

Tovább, tovább…

Mint azt a történet követői nyilván jól tudják, az előző részben feltűnt Denna, az egykori Mord-sith és nem javult meg. Megszerezte az iránytűt, ami nélkül a Kereső és társai nem találhatják meg a Könnyek Kövét. Tehát a nyolcadik rész azzal kezdődik, hogy Dennát kergetik.
Igen, jól látták a kedves nézők és olvasók, történelmi pillanatnak lehettünk tanúi. Kahlannak vadonatúj ruhaköltemény került a testére. Úgy emlékszem ez a ruci még egyszer sem volt rajta. Harciasabb is lett a kinézete tőle. A többiek még mindig ugyanazokban a textíliákban büdösödnek…
Richard sajnálatos módon időről időre rosszul lesz és fejfájással küszködik, de megjelennek a Fény Nővérei, akik elmesélik a fejfájások okát. Egyrészről a két erős vérvonal (Rahl, Zorander) másrészről meg ébredezik benne a HAN-ja. Ez még nem is lenne olyan nagy katasztrófa csak, hogy az említett okból kifolyólag olyan erős a Han-ja, hogy elpusztítja, ha záros határidőn belül nem tudja uralni.

Erre egyetlen helyen van lehetősége, az Óvilágban a Próféták Palotájában. Útra is kel a három Nővérrel, amíg két hölgy társát a Denna által elrabolt Zedd után küldi. A már említett pozitív csalódás innen veszi kezdetét, hiszen Richard elválik társaitól, Kahlantől és az Igazság Kardjától is.
Vagyis amíg nem tér vissza, ki kell nevezni egy új Keresőt?
Az Ex-Kereső útra kel hát, hogy uralhassa Han-ját, s hogy minél hamarabb visszatérhessen a többiekhez.
Az út során segít egy Mriswith-ek nevű láthatatlan lény csoport ellen felvenni a harcot, de kiderül ám, hogy ezek a veszedelmes lények egykor varázslók voltak és egy köpeny segítségével képesek láthatatlanná válni. Mint a Harry Potterben…
Ezalatt persze Cara és Kahlan üldözik Dennát, hogy megmenthessék a varázslót, eközben talán jobb barátnőkké is válnak valamicskét. Sokat sejtet még az ő kapcsolatuk…

Zedd már éppen meggyőzné Dennát, hogy sosem késő megjavulni, amikor Cara lelövi. A talán megtért Mord-sith lezuhan a szakadékba és eltűnik. Én nagyon meg lennék lepve, ha meg is halt volna.
A lényeg, hogy a rész nem volt rossz, kellemesen bonyolódik a cselekmény, alakulnak a kapcsolatok, és végre a Scooby-Doo-effektust is elfelejtették a készítők.
Hiszen gondoljunk csak bele. Itt van egy probléma, hogy Richard kénytelen kiválni a csapatból az ébredező Han-ja miatt és most hála az égnek nem oldották meg a gondot. Hagyják, hogy gyűrűzzön tovább a story.
Ez a kis változás jót fog tenni a sorozatnak, pláne ha meglátjuk az Új Keresőt, akire azért a rész végén vethetünk egy-egy pillantást. Elvégre ez nem kérdéses, Kereső nélkül nincs tovább.
Ennek fényében kíváncsi vagyok a következő epizódra.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről