Legend of the Seeker 2x12 – Hunger

Azzal kezdem, hogy aki látta a trailert az látott mindent, amit ez az epizód nyújtani tud. Tulajdonképpen minden benne van, ami ¾ óra alatt történik. Azzal sem árulok el nagy titkot, hogy a készítők tovább folytatják a „gyors problémamegoldás módszerét”.

De akkor lássuk…

A bemutatóban látható fő eseményen kívül – Cara meghal és Megbízottként visszatér – nem igazán történik semmi érdekes.
A jól ismert kvartettünk gyalogol Középföld vidékén, amikor is rájuk talál egy ijedt nő, aki a segítségüket kéri. A férjét és még egy pár embert Megbízottak raboltak el.
Ehhez kapcsolódóan nem furcsa, hogy mindig, mindenhol rájuk találnak? Richard bárhol van, mindig akad valaki, aki odamegy hozzá és lejátszódik egy ilyen típusú beszélgetés:


- Te vagy a Kereső?
- Igen, én.
- Azonnal velem kell jönnöd nagy baj van! Ellik a lovam, csak te segíthetsz!
- De a küldetés…
- Segítenünk kell!

Egy kicsit kezd unalmassá válni, hogy megjelenik valaki a semmiből és rájuk talál. Van nekik is egy iránytűjük, ami a Keresőhöz vezet? GPS esetleg? Vagy ráállítottak egy kémműholdat?
Ezen túllépve a társaság természetesen segít az asszonynak. Így azonban érthetővé válik, hogy miért nem halad a fő történetszál, vagyis a Könnyek Kövének keresése. Ha állandóan le-letérnek az útról és minden macskakölyköt leszednek a fáról, akkor Középföld hamarosan nagy csávába kerül.

A Megbízottak elleni harcban Cara életét veszti és az Alvilágba kerül, ahol megegyezik Darken Rahl-lal és visszatér. Ám innentől kezdve minden nap egy új embert kell a Túlvilágra küldenie.
Ezalatt pedig Zedd testvére, Thaddicus eladja a korábban már látott varázstárgyakkal kereskedő férfinak, az apja és varázsló fivére mágikus dolgait. Ezek között akad egy folyadék, - az Árnyvíz, vagy Árnyékvíz, esetleg Árnyak Vize, ahogy tetszik – amiről kiderül, hogy egy olyan csodaszer, ami képes megtörni az Őriző mágikus hatalmát a Megbízottak felett. Vagyis, aki megissza, felszabadul az Alvilág Urának kötelme alól. Nem kell többé ölnie az életben maradásért.
Na, ez meg mi franc? E fantázia világ egyik legnagyobb hatalmú lényének a hatalmát ennyire könnyű megtörni? Van egy forrás, aminek a vizéből isznak és minden rendben. Ez meg milyen megoldás?

Cara kénytelen tehát embereket ölni, hogy Richard mellett maradhasson. Egyedül az ő gyötrődése az, ami emel egy kicsit az epizód színvonalán. Sokszor mondtam már, és ehhez tartom is magam, a Mord-sith karakterében remek lehetőségek rejlenek. Ebből most egy keveset megint sikerült kiaknázni.
Cara ismét változott valamicskét.
Mire Richardék rájönnek, hogy Cara Megbízott már szinte késő, hiszen a lány majdnem végez Zedd testvérével. De nem tudja megtenni!
Ám ekkor már úton vannak a csodálatos forráshoz, de csak komoly áldozat árán jutnak el odáig.
Eddigre azonban már Rahl is megtudja a forrás pontos helyét és mire a Kereső és a Mord-sith odaér már folyik is az értékes folyadék az Alvilágba. De Richard megment pár cseppet, amit Cara lenyalogat (!) az ujjáról! Na, hát ez is…

A rész a szokásos módon zárul. Mindenki rendben, irány a Kő! Nem is panaszkodok tovább, ezt vártam.
De azon nehezen emelkedek felül, hogy az Őriző mágiáját csak így, egy csettintéssel gyakorlatilag, megtörték. Hát tényleg nem lehet a szereplőket olyan megpróbáltatás elé állítani, amin legalább egy kicsit fennakadnának? Csak két rész erejéig, mondjuk.
A rész a szokásos sablont követte, de annak kifejezetten örültem, hogy ismét visszahoztak szereplőket, főként Darken Rahl-t. Minél kevesebbet látom, annál jobban értékelem, amikor feltűnik.
Ellenben, aki vet egy pillantást a következő epizód előzetesére. Az láthatja, hogy egy mókás, érdekes, talán jó folytatásra van kilátás. Nekem minden esetre tetszik.
Az évad elején úgy voltam vele, hogy: Na, végre újabb Seeker!
Most meg már úgy, hogy: Uh, már megint Seeker!
Azt hiszem ránk férne már egy jó epizód, mert rég nem láttam olyat, ami igazán elnyerte volna a tetszésem.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről