Fringe 3x02 - The Box

Amennyire nem voltam oda a Fringe évadnyitó részéért, olyannyira el tudtam fogadni a mostanit. A baj, hogy egyik szemem sír, a másik nevet, mert a negatívumok, amiket jósoltam, teljesülni látszanak, de emellett voltak kifejezetten jó pillanatai az epizódnak. Ha leszámítanánk egy-két dolgot, akkor azt mondanám, hogy ismét jó úton halad a széria. Ugyanúgy, ahogy az Odaát esetében is, nekem jobban tetszett a folytatás, mint a bevezető.

Tovább...

Nézzük először a negatívumokat, amelyből nem volt túl sok, de eddig az történik, amire számítottam. Szóval itt van ez a szőke nő, Olivia Dunham, aki a másik világból érkezett, hogy beszivárogjon a „gonosz” univerzumba, akik ugye kirobbantották a háborút. Ezt ők meg el is hiszik. Mindegy. Valahogy sejthető volt, hogy folyamatosan olyan helyzetet teremtenek az alkotók, hogy az Ál-Olivia kényelmetlenül érezze magát. Apróságok, amelyek feltűnhetnének a kollégáknak, ha tudnák, hogy mire kell figyelni. Emellett a lebukás veszélye is fennállt egy picit, de ezt is megoldották.

Nekem ez a helyzet nem tetszik, nem szeretném egész évadon át azt nézni, hogy vajon mikor jönnek már rá, hogy ez a nő bizony nem az, akinek mondja magát. Bár még nem késő, lehetne húzni valami váratlant. Példának okáért, úgy beállítani, hogy mindenki jól tudta, hogy a csaj egy beszivárgó ügynök és nem ő verte át az egész részleget, hanem mindenki más őt. Vagy csak szimplán lebuktatni valahogy. Tényleg nagyon remélem, hogy nem nyújtják a végtelenségig ezt a sztorit.

Volt egy vízválasztó jelenet a részben, amikor Ál-Olivia azt a feladatot kapta, hogy iktasson ki egy gyanúsítottat, (aki mellesleg csak rosszkor volt rossz időben) és ő megtette. Könyörtelenül fejbe lőtt egy férfit, mert Newton ezt mondta neki. Ha nem teszi meg, akkor elgondolkodhattunk volna egy olyan forgatókönyvön, hogy Dunham ügynök lassan átáll erre az oldalra. Ez még megtörténhet, de ezen művelet után egyre kevesebb esélyt látok rá. Sőt, nem is lenne túl jó megoldás.

Maga a heti ügy is érdekes és kellően talányos volt. Tulajdonképpen jól illett a sorozat profiljába, teljesen korrekt eset volt.

A legnagyobb lehetőségek viszont abban rejlenek, hogy Walter megkapta William Bell végakaratát. Az egész rész alatt titkolták, hogy az idősödő lángelme mit is kapott (de lehetett sejteni). A Massive Dynamic mostantól Walter cége, minden erőforrásával, tudósával és mérhetetlen lehetőségeivel a sorozat jövőjét tekintve. Nekem ez a megoldás nagyon tetszik, remélem nem baltázzák el és új távlatok nyílnak a készítők előtt.

Összességében egy jó rész volt, amelyben pont annyi kiugró negatív történt, mint pozitív, ezért nagyjából csak a történet döntötte el a dolgot, ami viszont jóra sikeredett. Csak így tovább!

 

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről