Stargate Universe 1x11 - Space

Visszatért közénk a Stargate Universe is. Meg kell mondjam amilyen jó volt az utolsó rész a szünet előtt, annyira jó volt a visszatérés is. Nagyon el lett találva minden, végre történtek dolgok, olyanok amelyekre azt hiszem mindenki várt.
Nálam a hét nyertese egyértelműen a Stragate Universe.

Tovább...

Meg kellett oldaniuk az íróknak azt a problémát, hogy Dr. Rush-t valahogy visszacsalogassák a Destiny fedélzetére. Csak abban nem voltam biztos, hogy ezt hogyan akarják kivitelezni. Vélhetően a legjobb döntés született meg, hiszen a kellemeset összekötöttük a hasznossal, abból alakult ki az, hogy visszakaptuk az egyik legjobb karaktert, másrészt megvolt a „first contact”, szóval akadtak idegenek bőséggel.

Minden azzal kezdődött, hogy a kommunikációs kövek segítségével Young ezredes le akarta adni jelentését a Földön, csakhogy a kövek nem oda vitték, ahová szerette volna. Egy idegen űrhajón találta magát, testet cserélve az egyik magas, kék lénnyel. Na, itt már sejthető volt, hogy nem lesz egyszerű rész.

Pláne nem volt az, amikor a lények úgy döntöttek, hogy kilépnek a hipertérből, egyenesen a Destiny orra elé. Mondhatom ezen mindenki elég rendesen meglepődött. Azonban udvarias földlakó módjára Eli küldött egy üzenetet a hajóra, hogy békével jöttek, stb.
A válasz egyszerű volt: SURRENDER.

Úgy fest az UFO-k is udvariasak, de legalábbis tudnak angolul. Hamar részeseivé váltunk egy szépen megkomponált csatajelenetnek. Kár, hogy a Destiny eddig sem bővelkedett energiában, a fegyverrendszerről meg nem is beszélve. Egy kisebb űrhajó lyukat tudott vágni az ős hajó fedélzetén és elrabolta Chloe-t.

Mondhatni kinyílt a cinkrózsa, de hőseink nem adták fel. Young ezredes ismét a kommunikációs kövekhez fordult, átvéve az irányítást az egyik idegentől. Elkezdett botorkálin a másik hajón, míg végül megtalálta Dr. Rush-t. Hoppácska!

A végén Rush és Chloe meglovasítottak egy vadászt és visszaszánkáztak a Destiny fedélzetére. Mindenki örült, mindenki happy lett, amikor az idegen hajó elhúzta a csíkot. Rush nem árulta el senkinek, hogy Young nem véletlenül felejtette azon a bolygón.

Úgy érzem mulandó béke köszöntött kedvenc legénységünkre.

Összességében egy remek visszatérése egy eddig középkategóriás sorozatnak. Ha így folytatják, nem lesz gond a nézettséggel.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről