Knight Rider 1x00 - Knight Rider

Igaz már két éves a pilot, de még csak most került képernyőre Magyarországon, így mi is cikkezünk róla nektek.

Ki ne ismerné a klasszikus Knight Rider sorozatot, amely mára már szinte kultikussá vált. Az NBC csatorna 2008-ban útjára bocsájtotta a felturbózott sorozatot, amely rögtön egy dupla résszel nyitott. A kérdés csak az volt, hogy lehet-e helye egy ilyen szériának napjainkban is? A válasz 18 rész elteltével megmutatta magát. Nem. A Knight Rider csúnyát bukott, ezért kaszálta is a csatorna.

Ettől függetlenül a bevezető dupla epizód egyáltalán nem lett rossz.

Tovább...

Emlékszem mekkora hírverés volt annak idején, hogy egy ilyen klasszikus sorozat is kap egy remake-et. 1-2 részt láttam is az évadból, de egyáltalán nem győzött meg. Jól látszik, hogy a bevezetőre ráfeküdtek az alkotók, de a lendület hamar elfogyott. A botrányos nézettségzuhanás következtében az évad felénél újragondolták, hogy mit is akarnak nyújtani a nézők felé és alapjaiban dolgozták át a sorozatot, amely valamivel javította is a színvonalat, de mégsem volt elég ahhoz, hogy az NBC berendelje a második évadot.

A múlt héten érkezett meg a sorozat hazánkba is, a TV2 jóvoltából láthatták a tévénézők. A 90 perces pilot epizódot jól összerakták, nem volt semmi gond vele. Azt tudhattuk előre, hogy egy könnyedebb sorozatot kapunk majd.

A történet úgy indult, hogy egy bizonyos Charles Graiman-hez felbérelt rosszfiúk törtek be azzal a szándékkal, hogy eltulajdonítsák a feltaláló merevlemezét, amelyen a Prométheusz projekt anyagát tárolta. Mivel az információt titkosította, a jelszó nélkül használhatatlan lenne, így kellett a kód is. Kezdetben úgy nézett ki, hogy férfi meghalt, aztán kiderült, hogy akivel a szívroham végzett, csak Charles dublőre volt.

A tettesek Dr. Graiman lányát, Sarah-t vették célba, hogy kikódolja a merevlemez tartalmát. Ekkora megérkezett K.I.T.T. is, aki segített a lánynak. Együtt felkeresték Mike Traceur-t, aki segített az ügy kibogozásában.

A hosszú játékidő alatt szinte mindent megtudhattuk a karakterekről, az egymáshoz fűződő érzelmekről és kapcsolatokról. Még arra is fény derült, hogy Mike valójában Michael Knight fia. K.I.T.T. angol hangját egyébként nem más kölcsönzi, mint Val Kilmer.

A végkifejlet happy enddel zárult. Illetve majdnem. Mike anyja esett áldozatul a cselekményeknek, akinek temetésével zárult a rész. Charles felkérte Mike-ot, hogy legyen ő az autó sofőrje és dolgozzon együtt az FBI-jal, hogy felélesszék az alapítványt. A férfi előbb habozott, de a temetésen feltűnt személyesen a David Hasselhoff alakította Michael Knight, aki jó tanácsokkal szolgált a jövőt illetően.

Így vált Mike Traceur-ből K.I.T.T. sofőrje és egyben a sorozat sztárja.

Összességében egy erős kezdés a szériától, jól mozgatták a szálakat és ötletesen mutatták be nekünk az alaphelyzetet. Mindezt úgy, hogy többször is kikacsintottak a ’82-es kultikus Knight Rider sorozatra.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről