FlashForward 1x10 - A561984

Megint nem kellett csalódni. Számomra óriási élmény ez a sorozat. A mostani rész is kiváló volt.

Jogosan kérdezhetik egyesek, hogy miért van kinn a 10. rész beszámolója, amikor még le sem adták Amerikában? Másrészt ha valaki nem érti az epizód címét, az sem a véletlen műve.

Való igaz, hogy az USA-ban kimaradt egy hét, azonban Ausztrália volt olyan jófej, hogy levetítette azt, így nem maradtunk FlashForward nélkül. Ezért alakult ki az a furcsa helyzet, hogy hamarabb írok a részről, mint ahogy az amerikai tévénézők látnák.

A cím pedig Mark fegyverének a sorszáma. Fontos ez? Ó, de még mennyire.

További magyarázat egy kattintásnyira...

Ahogy a bevezetőmben is mondtam, a sorozat továbbra is hatalmas, élvezetes és magával ragadó. Az idény egyik legjobbja.

Mark és Demetri elindultak Hongkong-ba szerencsét próbálni. A nő után nyomoztak, aki felhívta ázsiai barátunkat a halálhírével. Wedeck főnök egyértelműen beosztottjai tudomására adta, hogy nem mehetnek sehová. Pláne nem Kína felségterületére. Hőseink ismét nem fogadtak szót.

Nem is tették rosszul, hiszen hosszas kutakodás után a nő nyomára bukkantak. Megtudták, hogy Nhadra Udaya a neve és perzsa születésű. A további információk elég kellemetlen helyzetet eredményeztek. A nő nagy nehezen elmondta, hogy Mark fogja meggyilkolni társát jövő márciusban. Ejha! Nem semmi. Bizonyítékként Nhadra fejből elmondta Mark fegyverének sorozatszámát. Persze stimmelt.

Akár igaz, akár nem, a morzsák elhintve. Egész biztosan feszült helyzetet fog még eredményezni. Később az is kiderült, hogy a perzsa asszony személyesen ismeri D. Gibbons-t, akit láthattunk is életnagyságban.

Eközben Amerikában is zajlott az élet. Lloyd Simcoe megtette a nagy bejelentést, elmondta a sajtótájékoztatón, hogy ők a felelősek az ájulásokért, ezzel együtt milliónyi ember haláláért. Innentől kezdve Mr. Simcoe céltáblává vált mindenki szemében, aki elvesztett valakit a kitekintések alatt. A rész utolsó momentumaként jó alaposan el is rabolták a tudóst.

A fizikus zseni, Simon sem tétlenkedett, személyesen kereste fel Weddeck igazgató-helyettest, hogy segítsen. A főnök adott neki egy esélyt. Megmutatta a Szomáliában készült felvételeket a különös objektumról. Simon hatalmas figura. Pusztán ránézésből meg tudta állapítani az országot, ezen kívül felismerte a berendezést. Állítása szerint ő tervezte 1992-ben, de még nem épült meg. A bibi csak az, hogy '92-ben találta ki az ötletet, de '91-ben már állt Szomáliában.

Nagyon jó rész volt, akárcsak a sorozat. Aki teheti nézze, mert egyszer még legendás széria lesz.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről