FlashForward 1x13 - Blowback

A múlt heti visszatérésnél az alkotók előtérbe hoztak egy-két szereplőt és arra lehetett következtetni, hogy a következő részben a többiek nagyobb szerepet kapnak majd. Ez így is lett. Akikkel legutóbb sokat találkoztunk, azok alig szerepeltek ezúttal. Ha úgy vesszük, két szálon futott a történet. Az FBI sztorija és Aaron Stark története.

Tovább...

Továbbra is nagyon erősnek tartom a sorozatot, annak ellenére, hogy sokan inkább negatívan állnak hozzá. Bevallom nem is értem, hogy mi benne a „rossz”. Szerintem messze veri az idei év újoncait és simán fel tudja venni a versenyt egy-két nagy öreg szériával is.

Legalább a FlashForward-ban mindig történik valami, mozog a történet, tarunk valahová. Sok-sok sorozatnál pont ez hiányzik. Csak úgy van és kész. Ez pedig manapság már nem elég.

Az FF története kiváló, a karakterek is jók. Az elbeszélési mód is korrekt és még van potenciál a sorozatban. Nem kérdés, hogy jól járnánk egy második évaddal. Persze csak akkor, ha legalább ugyanilyen történetet ki tudnak dolgozni hozzá.

Az eheti rész egyik központi figurája Aaron Stark volt. Megtudhattuk egy-két dolgot a múltjáról. Ezek az ominózus jelenetek kicsit talán még feleslegesek is voltak, bőven meglettem volna nélkülük is, de valahogy mégis csak ki kell tölteni a műsoridőt. Szóval láthattuk Aaront börtönben csücsülni még 15 évvel korábban és részesei lehettünk annak is, amikor közölték vele a lánya tragédiájának hírét. Mindez azt a célt szolgálta, hogy mi nézők fogjuk fel, hogy ennek a derék szakállas embernek csak a lánya számít, semmi más. Bármit megtenne azért, hogy megvédje. Bármit.

Csak szegény annyira hülye volt, hogy elkotyogta Tracy visszatérését egy olyan embernek, aki pont a rossz oldalon áll. Ennek meg is lett a hozománya, hiszen a csajt elrabolták. Aaron meglátogatta a Jericho főparancsnokot és kedélyesen elbeszélgettek. Aztán irány Afganisztán.

Marknak és az FBI bandának is akadtak problémái. Előrelépés, hogy Lloyd Simcoe bevallotta, hogy ismeri a D. Gibbons nevű embert. A valódi neve Dyson Frost és híres tudós, aki nem egészen normális.

Az FBI vonalon nem pörögtek úgy az események, inkább kirajzolták a következő rész történéseit. A cél: Szomália.

Összességében egy teljesen korrekt epizód. Megtudhattunk dolgokat, főként apróságokat, a történet pedig halad előre rendületlenül. Ja és valaki ellopta Benford ügynök pisztolyát a bizonyíték raktárból.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről