FlashForward 1x17 - The Garden of Forking Paths

Megérte várni erre az epizódra, mert ismét hatalmasat alkottak a fiúk. Azon kezdtem el gondolkodni, hogy a FlashForward egy olyan mű, amely sorozatra termett. Fikázás ide vagy oda, nálam az év egyik legjobb alkotása.

Elérkezett március 15-e. A nagy nap. Vajon búcsút kell vennünk egy kulcsfontosságú szereplőnktől? Minden esetben meg lehet változtatni a jövőt? Lehet újabb eszméletvesztés?

Ezek mindegyike fontos kérdés, de a legfontosabb, hogy lesz-e a sorozatnak második évada.

Válaszok a tovább mögött...

Nagyon jól bánnak a készítők a hangulattal. Az egész sorozatnak ez az egyik legnagyobb előnye. Továbbá az is, hogy tökéletesen fel van építve a következő lépés. Minden mindennel összefügg és végül minden értelmet nyer és ami a legjobb, hogy ezen időszak alatt sem unatkozunk.

A mostani rész érkezett el ahhoz a bizonyos dátumhoz. 2010. március 15. Demetri Noh halálának napja. Hőseink tűzzel-vassal próbálták megakadályozni, hogy bekövetkezzen, de Dyson Frost mindent kitervelt, hogy megtörténjen. Bár neki az se fontos, ha Demetri életben marad, lényeg, hogy ő maga ne haljon meg ezen a napon. Ugyanis a D. Gibbons néven elhíresült gonosztevő halálának időpontja is ezen a napon várható.

Miután az FBI kikérdezte Charlie-t, hogy miről beszélgetett Dyson Frost-tal a karneválon, ismételten Benford ügynök került a középpontba. Ugyanis Frost csak vele óhajtott beszélni, mégpedig egy állomáson. Az FBI figyelőket is sikerült kicselezni, Mark hosszú utat járt be, hogy végre szemtől szembe nézzen az oly régóta üldözött ellenséggel.

Ekkor valami balul sült el és nem az történt, amit Frost előre látott. A két férfi dulakodásának egy orvlövész vetett véget, megölve Dyson Frost-ot.

Mark megtalálta társát, akit egy székhez kötöztek, előtte Mark fegyvere arra várva, hogy elsüljön. A szerkezet beleillett volna a Fűrész sorozatba is. Végül jól sültek el a dolgok, mármint a pisztoly elsülésekor Demetri mellkasa már kikerült a célkeresztből, így a férfi túlélte. Ismét Mark lett a nap hőse.

Az epizód vége sok mindent vetített előre. A Demetri mögött található falon a Dyson Frost által látott lehetséges jövő irányai voltak láthatók. Mikor Noh ügynök felkelt a székből, a rajzokat vízsugár borította be, elmosva őket. Oda az előrelépés lehetősége. Ellenben Mark megjegyzett egy-két irányvonalat, amelyek mindegyike egy 2016. decemberi eseményre mutattak, amely a „vég” felirat alatt volt látható.

Ezek szerint ha minden jól megy (pedig sajnos nem megy) a FlasForward 2016-nál hamarabb nem fejeződik be. Legalábbis az alkotók idáig tervezik, szóval ha tartják a párhuzamos időt a valósággal, akkor még sokáig élvezhetjük a szériát. Csak sajnos ehhez az ABC fejeseinek bólintása is szükséges.

Az epizód krónikájához még hozzátartozik, hogy feltűnt a Battlestar Galactica Gaius Baltar-ja, James Callis vendégszereplőként.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről