Fringe 3x03 - The Plateau

Érdekes a sorozat új előadásmódja, hiszen a páratlan részek a túloldalról szólnak, a párosak pedig a mi világunkról. Nem tudom mennyire szerencsés egy ilyen kivitelezési mód, de legalább mindkét oldal életéről friss információkat kapunk. Továbbra is az egyik szemem sír, a másik nevet, mert túl sok klisét használnak fel a fő szál felgöngyölítéséhez, de legalább az aktuális eset nagyon jó lett.

Tovább...

Tényleg nem tudom mennyire szerencsés kettéosztani a sorozatot és párhuzamosan közvetíteni mindkét oldal eseménysorát. Az ötlet nem rossz, hiszen Charlie karakterét újra életre lehet kelteni így, de mégis túlságosan megoszlik a figyelem, stb.

Azt sem tehették meg az alkotók, hogy csak a túloldalt mutassák végig az évad folyamán, mivel a jól megszokott és megszeretett karakterek nem ott vannak. Talán ez a félmegoldás mondható a legjobbnak, de csak akkor, ha nem húzzák ezt sem túl sokáig. Ha a két oldal újra eggyé válik, ezúttal hosszabb időre, akkor azt mondom, hogy megérte.

Mégis a nagyobb problémát abban látom, hogy Olivia Dunham mindkét karakterét elég rosszul kezelik. Szinte borítékolható volt, hogy miféle szituációkba fog kerülni a „mi” Oliviánk a túloldalon és tökéletesen így lett. Nem túl szerencsés túlságosan elnyújtani azt, ami minden néző számára egyértelmű. Úgyis tudjuk, hogy mi lesz a vége.

Igazából erről már nem szeretnék túl sokat írni, mert az előző két Fringe bejegyzésemben már megtettem, csak sajnálom, hogy nincs változás a helyzetben és elég valószínű, hogy ez az állapot ki fog tartani az évad végéig.

Hogy valami pozitívat is említsek, a heti gyilkosunk nem mindennapi figura volt. Egy szuper-hiper-mega-giga intelligens férfi, aki teljes mértékben zakkant, de briliáns elme. Az adott tér és idő minden lehetséges történését ki tudta számolni pillanatok alatt. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy tömegszerencsétlenséget tudott okozni egy apró tollal, amit a megfelelő helyen és időben ejtett le a földre.

Zseniális ötlet egy ilyen karaktert behozni, még akkor is, ha gyaníthatóan többé úgysem látjuk. A kivitelezés is jó volt, nem volt semmi gond a résszel. Érdekes, ötletes és egyedi Fringe epizód.

Összességében a sorozat tartja a színvonalat, amiben mindig fellelhetünk némi pozitívat és negatívat. Csak sajnos ha már nem hozzák a remek random ügyeket, akkor át fog fordulni minden negatívba. Az elmúlt részek szerencsére korrektek volta.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről