The Big Bang Theory 4x18 – The Prestidigitation Approximation

A legnagyobb hír ezzel a résszel kapcsolatban az volt, hogy Leonard végre dönteni fog mit választ: Penny barátságát vagy Priya szerelmét?
A hosszas szünet után a rész nem is volt olyan rossz, bár igazán erősnek sem nevezném. És mivel ismét egy nagyobb lélegzetvételű műsorszünet következik – március 31.-én kerül adásba a folytatás – addig meg is teszi.
Tény, hogy a történések szolgáltatnak gondolkoznivalót.


A széria továbbra is párkapcsolati szinten bonyolódik, az utóbbi időben főként a Penny-Leonard-Priya háromszög a téma. Az indiai lány ráveszi barátját, hogy végleg szakítson Penny-vel, mivel zavarónak találja a láthatatlan köldökzsinórt, ami összeköti őket. Leonard azonban kissé körülményesen lát neki férfiúi feladatának. Vagyis a szakításnak a szőkeséggel.
Ha ez volna elég még a szeme világát is feláldozza Priya-ért, mivel áttér kontaktlencsére…
Egyszóval a két szereplő kapcsolata kezd komolyra fordulni, hiszen még az is felmerült, hogy az indiai lány esetleg végleg megtelepedhet Los Angelesben.

Emellett a másik három srác is elvan. Howard és Raj kártyatrükkökkel húzzák Sheldon agyát, egészen addig, míg a nyúlánk fizikus bele nem őrül. Megkísérli ugyanis kitalálni, hogy csinálja Howard a mutatványt a lapokkal. A végletekig elmegy.
A legviccesebb jeleneteket ennek a szálnak köszönhetjük, főként Sheldon volt elemében.
Az egyik legjobb az volt, amikor benyújtotta a kártyapaklit Leonard ajtaja alatt, hogy húzzon egyet…
De a „Nem tudni, a móka része!” való reagálása sem volt semmi!
Vagy Howard és „gumiceruza”… :D

Leonard is visszatért egy kicsit a régi kockaverziójához, amikor is a tudomány világából válogatott metaforákkal próbálta elmagyarázni Penny-nek a mondandóját.
Ez csak azért szúrt szemet, mert újranéztem a régebbi évadokat és erőteljesebb lett az érzésem, hogy a mostani TBBT már nem a régi. Valahogy hiányoznak a Halo-estek, a földi halandók számára értelmetlen, tudományos szakszavakkal tűzdelt kiselőadások, a régi kocka dolgaik a srácoknak.
De úgy összességében hiányolom az ötleteket a sorozatból azokat, amik naggyá tették egykor.
Hol vannak a mostani epizódok azokhoz képest, melyekben Sheldon ajándékozásra kényszerült, Leonard-öt meglátogatta az anyja, amikor mindenki együtt dolgozott a Penny Virágokon.
Hiányzik a régi részek atmoszférája, még akkor is, ha a negyedik évad fő témája – a párkapcsolatok – új színt hozott a palettára. De már olyannyira erre támaszkodnak, hogy az embernek az az érzése támad: Nincs több ötlete a készítőknek?
Néha villantanak egyet-kettőt, de összességében hiányzik az átütő erő a történésekből.

Továbbá hiányoznak a régi szereplők: Leslie Winkle, Raj szülei (akiket hamarosan ismét láthatunk), Leonard és Sheldon anyja, Kripke – bár tudom, ő nem rég volt.
De leginkább a srácok ártatlan balfékségét hiányolom, azt ahogy körberajongták az eseményt, mikor a világ másik végéről kapcsolgatták a lámpájukat, bekapcsolták a hifit, vezérelték a távirányítós autókat.
A szériát továbbra is imádom, minden szereplőjével együtt, csak egy kicsit elszomorít az új irány, amin az utóbbi epizódok haladnak. A franc tudja, mi lesz itt a szerelmi háromszögünkből, bár Priya ennivaló akcentusa nagyon hiányozna.Ám a végső döntés már gyanítható…
Most, hogy újranézem a korábbi évadokat feltűnt, hogy a szereplők elképesztően sokszor esznek.
Vagy a lakásban, vagy az egyetemen, vagy a Cheesecake Factory-ben, esetleg más vendéglátó egységekben. Kész csoda, hogy a szereplőgárda nem hízott el… :D

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről