Supernatural 5x21 - Two Minutes to Midnight

Nyakunkon az évadfinálé, a premier előtti főpróba sem sikerült rosszul, megadta az alaphangot az évadzáróhoz. Most már tényleg csak abban reménykedek, hogy nem szúrják el a készítők. Visszatérve a mostani részhez, mindent megkaptunk, ami miatt oly sokan szeretjük ezt a sorozatot. Végig nagyon komoly hangvétel uralkodott, mindeközben a csattanós poénok sem maradtak el.

Tovább...

Nem titok, hogy ez az évad is 22 epizódot ölel fel. Mivel ez már a 21., látjuk a fényt az alagút végén. Meg van a „nagy terv”, hogy miképp rugdossák vissza hőseink Lucifert a ketrecébe.

Nem meglepő módon a terv kissé nyakatekert és még inkább öngyilkosságnak hangzik, de hát ilyen ez a szelleműző szakma.

Kicsit felpörgették a dolgokat az írók és rögtön két lovast is megmutattak nekünk, akik ujján még ott virított az a bizonyos gyűrű. Először Pestissel kellett leszámolni, eleinte nem adta könnyen magát a férfi, de aztán csak meglett a gyűrű. Nagy segítség volt ehhez Castiel, aki visszatért ugyan, de az utolsó csatája annyira kimerítette, hogy szinte minden képessége eltűnt.

Nagy poénok híján sem maradtunk, hiszen amit Crowley és Bobby lenyomott, azon nagyot nevettem.

Talán kissé gyorsan intézték el a fivérek Pestist, elvégre lett volna rá egy egész évad, hogy valami nagyobb motívumot vigyenek bele a sztoriba, ehelyett az az érzése az embernek, hogy itt a finálé környékén próbálnak mindent gyorsan megoldani. Talán ezt kissé át lehetett volna  gondolni jobban.

De nem is akarok belemenni ezekbe az apróságokba, mert ez a rész kifejezetten tetszett. Mindenkit láthattunk, aki számít. A szálak összeértek és már csak egyetlen lovas maradt hátra.

Halál. Személyesen. A legjobban rettegett lovas. Dean volt a szerencsés, aki szembekerült az öreggel. Mondjuk úgy, hogy pizzáztak egyet közösen. Halál alkut ajánlott az idősebbik Winchesternek. Odaadja a gyűrűt, ha visszazárják börtönébe a Sátánt. Úgy tűnik a félelmetes lovas sem jön ki igazán a fő gonosszal. Az egyezségnek van egy pici hátulütője is. Ha Lucifer belebújik Sam-be, Dean nem késlekedhet és a porhüvellyel együtt kell belelöknie a ketrecbe.

Eközben Bobby visszakapta lába épségét, köszönhetően Crowley-nak, aki immáron Bobby lelkének tulajdonosa. Kérdés, hogy ebből milyen problémák fognak származni a jövőben. Ha lesz egyáltalán jövő.

Ja, majd elfelejtettem. A „nagy terv”, hogy Sammy igent mond a sötétség urának, miközben egy pillanatra visszanyeri az irányítást saját teste felett és Lucifert a mélybe taszítja. Jól hangzik, nem?

Szóval várjuk az évadzárót. Már nem kell sokat aludni. Csak reménykedni tudok, hogy nem cseszik el.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről