Supernatural 5x10 - Abandon All Hope

Január 21-ig pihenőre vonult a Supernatural. Eddig az időpontig nem láthatunk új részeket. Nem csoda, hogy a téli szünet előtti utolsó epizódra nagyon odafigyeltek az alkotók.

Biztos meghallották múlt heti kérésemet és előrukkoltak egy véresen komoly résszel a szünet előtt. Nekem nagyon tetszett, minden volt, ami kell.

Spoileres tartalom következik...

Az előző rész végi infókat felhasználva, hőseink elindultak megkeresni a colt-ot, hogy végső csapást mérjenek Luciferre.

Egy nagyobb halnak számító démon birtokában volt ez a mágikus fegyver. Vajon miért nem olvasztotta be vagy szedette szét apró darabokra?

A válasz nem is lehetne kézenfekvőbb. Sam és Dean behatoltak a démon főhadiszállására, aki már várt rájuk. Nagyon készséges volt és önszántából odaadta a mitikus fegyvert. Cserébe csak annyit kért, hogy vadásszák le az ördögöt.

Még azt is elárulta, hogy hol találják meg minden gonoszság atyját. Minden igaznak bizonyult. Úgy tűnik a démonok sem egységesek. Egy részük fél, hogy miután Lucifer kiirtotta az emberiséget, ők következnek. Jogos.

A colt és a hasznos infók birtokában Sam, Dean, Ellen, Jo és Castiel elindultak a vadászatra.

Cas-t szinte azonnal ki is vonták a forgalomból. Lucifer tett róla, hogy ne legyen a testvérek közelében.

Eltűnése előtt azonban különös dolgot látott. Egy csomó kaszás szállta meg a csendes kis falucskát. Naná, hogy csendes, hiszen szinte mindenkit legyilkoltak. A kaszások pedig csak vártak.

A Főgonosz egy rituálét tervezett, amellyel életre hívja a Halál nevezetű lovast. Nem gyenge.

Eközben a vadászoknak meggyűlt a bajuk a pokolkutyákkal. Jo-t komolyan megsebesítették ezek a dögök halálos sebet ejtettek a lányon. Ezek a képsorok igazi drámáról tanúskodtak. Jo és Ellen csapdát állított a fenevadaknak, felrobbantva őket és saját magukat is. Meghaltak.

Remélve, hogy barátaik áldozata nem volt hiábavaló, Sam és Dean eljutottak az ördögig, ahol eldördült a régen várt fejlövés. Sejthető módon a colt teljes mértékben hatástalannak bizonyult. A rituálé megkezdődött, Castiel-nek sikerült kimenekítenie a fiúkat a műsor kellős közepén.

A Halál nevű lovas immáron szabaddá vált, Jo és Ellen halottak, a colt hatástalan, minden remény elszállt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről