Fringe 3x19 - Lysergic Acid Diethylamide

Huh! A néhány hetes szünetet követően olyan részt kaptunk, amely sok embernél ki fogja verni a biztosítékot. Nem olyan régi hír a sorozat háza tájáról, hogy megkapta a negyedik évados berendelést. A rajongók biztos örülnek, de össze kell szednie magát a sorozatnak, mert az ilyen és ehhez hasonló részek csak arra jók, hogy még több rajongót veszítsenek. Nem szokásom az előzetes alapján ítélni, de már a trailerből is látszott, hogy nem ez a rész fogja megváltani a világot.

Aki nem tudná, a cím az LSD nevű drogra utal, amelyet Dr. Bishop előszeretettel használ időről időre. A központi probléma továbbra is az, hogy William Bell kedvenc ügynöknőnk testében raboskodik és valahogy el kell távolítani, különben nagy baj lesz.

Itt megjegyzem, hogy tényleg sürgősen el kell távolítani a csókát, mert Olivia beszédstílusa közelít az elviselhetetlen szinthez. Annyira rossz, amit Anna Torv művel, hogy az valami hihetetlen. Az elején még talán poén volt, de mostanra már kiütköztek a negatívumok.

A két tudós, Bell és Bishop kiötöl egy tervet, hogy miként lehetne elkülöníteni a két ember tudatát, újra előtérbe hozva Oliviát. Ehhez be kell menni a nő agyába és onnan „kirángatni” őt. A terv szerint Bell is megmaradna, akinek elméjét feltöltik egy számítógépbe.

Az LSD-s részek elég szórakoztatóak lettek. Főleg amit a mindig kimért és hűvös Broyles-szal műveltek, az elég ötletes volt. Jót tett egy kis humor a szériának. Nem nehéz megállapítani, hogy ez a néhány jelenet volt a legjobb, amit ebben a részben láthattunk.

Olivia agyának megtestesülése eléggé Inception-szerű lett. Főleg ahogy a „projekciók” elkezdték támadni a betolakodókat. Amikor aztán elfogyott a pénz a speciális effektekre, következett az a megvalósítás, amit még életemben nem láttam. Rajzfilmfigurák váltották fel a színészeket és az egész mondanivaló így folytatódott tovább. Ráadásul nem is volt olyan szemet gyönyörködtető a látvány.

A vége maga a történelmi mélypont. A készítők egyetlen varázscsapással annullálták az eddigi néhány rész eseményeit. Bell Olivia elméjében maradt, kvázi meghalt, de véleményem szerint ebből még bármi lehet. Nem tudtunk meg tőle semmi értelmeset vagy hasznosat. Egyszerűen semmi értelme nem volt az ő szerepeltetésének. Ráadásul ilyen idióta módon megfektetni ezt a történetet...

Feltűnt még egy érdekes férfi, akit csak rajzfiguraként láthattunk, de Olivia szerint ő fogja megölni. Mégis ezt honnan a bánatból tudja?

Összességében egy erősen közepes részt kaptunk a visszatérés után, amelynek története elég gyenge lett, ráadásul lenullázta az utóbbi néhány részt. Egyedül Broyles és Peter LSD-s jelenetei oldották a hangulatot.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről