supernatural 6x05 - Live Free or Twihard

Egész kellemes meglepetéseket okoz mostanában a Supernatural. Féltettem a sorozatot, hogy nem fogja már hozni a régi formáját. Nekem a régi-új irányvonal nagyon tetszik, színvonalban semmi különbséget sem látok az elmúlt szezonhoz képest. Mostanában elég sok széria jelentkezik amolyan időhúzós, lapterítős résszel, amely unalmasabbra veszi a figurát, de új szálakat nyit meg. Itt is valami ilyesmi érzésem van, csak sokkal jobban el tudták adni az epizódot. Nekem kifejezetten tetszett.

Tovább...

Ha valaki azt gondolná, hogy az apokalipszis után nem lehet jó sztorit kitalálni, az elég nagyot téved. Az utóbbi néhány részben látott irányvonal ígéretesnek tűnik és nagyon sokat ki lehet hozni belőle, ha ügyesen sakkozik az ember. Az írókon múlik, hogy milyen irányba viszik tovább a sorozatot. Még mindig az évad elején vagyunk, de lassan meg kell hozni azt a döntést, hogy hogyan tovább.

Továbbra is azok a nyilatkozatok vannak a fejemben, amikor közölte a showrunner, hogy nem nagyon kell számítani íves történetre, mindig csak az adott rész problémáira fognak összpontosítani. Magyarul, túl sok sztorit ne várjunk a szezontól. Nem tudom ez mennyire volt beetetés, de amiket az utóbbi részekben látok, határozottan valami felé mutatnak. Új ellenség ébredezése, ami legalább annyira pokoli, mint Lucifer. Eközben Sam Winchester „átalakulásán” ámulhatunk, hiszen valami tényleg nagyon nem stimmel vele.

Ezek apróságok, de remek sztorit lehetne kihozni belőlük. Az is igaz, hogy amit eddig kaptunk, várakozáson felüli, ami nagy öröm.

Szóval amolyan puhatolózós, útkeresős részt láthattunk, komolyabb, sötétebb hangvételűt, ami elég nagy kritikával illette a mai kor vámpírimádatát és közvetetten az ilyen témával foglalkozó filmeket, sorozatokat. Szerintem mindenki tudja melyekre gondolnak, gondolok.

Dean barátunk változott vérszívóvá egy vadászat következtében. Egy percig sem gondoltam, hogy ez az állapot így marad vagy esetleg megölnénk a legjobb főszereplőt. Nagyon helyesen nem is ezt a célt szolgálta ez a körülmény, nem arra hegyezték ki a mondanivalót, hogy jajj mi lesz szegény Dean-nel, hanem arra, hogy meglássuk mennyire mozgolódnak a vámpírok is.

Ezek az apróságokon látszik az átgondoltság a készítők részéről és ezek miatt a pici dolgok miatt szeretem annyira a sorozatot.

A lényeg, hogy a vámpírok alfája hadsereget szervez, újabb és újabb vészívókat toboroz. Az okokat egyelőre homály fedi. Sam jellembeli változásai most már nagyon szembetűntek. Eddig nem lehettünk teljesen biztosak ebben, de amikor a sikátorban megállt egy helyen és nem segített Dean-nek a vámpír elleni harcban, ott minden kiderült. Valami tényleg nem stimmel a fiatalabbik vadásszal és ebből nagyon komoly sztorik lehetnek a jövőben.

Összességében egy tetszetős rész jött össze, amely leterítette a kártyalapokat és megmutatta, hogy milyen irányba tart a sorozat. Szerencsére mindezt élvezhető előadásmódban osztotta meg velünk. Ha marad az utóbbi időben látott színvonal, egyetlen rajongónak sem kell aggódnia kedvence miatt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről