Gravity 1x01 - Suicide Dummies

Egy különleges sorozat első epizódjának lehettünk tanúi. Különleges azért, mert ekkora rakás szart ritkán készítenek. Szóval aki úgy gondolta, hogy hopp, itt egy új széria, megnyerő címe van, adjunk neki egy esélyt, annak azt tanácsolom, hogy ne tegye. Felesleges fél órát elvenni az életéből erre a borzalomra.

Mindjárt belemegyek a részletekbe, de kedvcsinálónak engedjétek meg, hogy elmeséljem a kezdő képsorokat. Nem spoiler-es, szóval csak figyeljetek.
Egy meleg pár napozik egy luxushajón. Egyikőjüket leszarja egy madár, mire a másik elmeséli párjának, hogy a kaki hatóanyagai jót tesznek a bőrnek. A madárkakis áldozat kapva kap az alkalmon és jó alaposan szétkeni az arcán az ürüléket és elégedetten napfürdőzik tovább.
Nem nagyszerű bevezető egy sorozatnak?

Tovább...

Folytatva az előző gondolatmenetet, a következő jelenetben már egy Mercedes tart feléjük az égből, hiszen főszereplőnk éppen nagy sebességgel hajtott le egy szakadékba egyértelmű szándékokkal.

De mielőtt továbbmennénk a történetnek alig nevezhető borzalmakba, beszéljünk kicsit magáról a sorozatról. Egy nagyobb név is szerephez jutott és valószínűleg állandó szereplője lesz a szériának. Ving Rahmes-ről van szó, akit a hazai tévénézők leginkább az új Kojak sorozatból ismerhetnek.

Jobban csengő név ide vagy oda az egész produkció szinte értékelhetetlenül rossz. A színészi játékok enyhén szólva sem ütik meg a szintet, a produceri munka pedig nagyon közelít a nullához. Nem tudom ki a franc engedhette adásba a bevezető részt, de a Barátok köztnek szebb képi világa van, mint a Gravity-nek.

De, hogy ne csak szapuljam a feltörekvő új (hulló)csillagot, el kell ismerni, hogy a rövidke főcím csillagos ötös. Emellett még az epizódban hallható zenékkel is ki voltam békülve, de semmi mással.

Bizonyosan művészsorozat, vagy valami ilyesmi, hiszen annyira lerí róla, hogy rétegműsor, hogy az már fáj. Én bizonyára nem tartozom ezen réteghez.

Amennyire ki tudtam hámozni, egy csoportról szó minden, akikben valami közös. Terápiára járnak, mert öngyilkosságot követtek el, de nem jött be nekik a buli. A társadalomba való újra beilleszkedés jegyében megpróbálják visszaterelni az útra szegény eltévedt lelkeket. Egy Lilly nevű lány bőrébe bújva ismerhetjük meg a csoportot, ezzel együtt magát az alapszituációt.

Csak kár, hogy az egész istentelenül rossz. Példának okáért elmesélem, hogy a Mercedes-es srác, Robert lett kirendelve az új csajszi mellé, mint barát. A két fiatalban közös, hogy meg akarnak/akartak halni és elveszítették nagy szerelmüket. A terápia után Lilly fejbe dobja Robert-et a táskájával, a férfi kikéri magának, utána pár pillanattal később egymásnak esnek és elkezdenek vadul kefélni az utca kellős közepén. Mesés jelenetsor.

Ja, majd kihagytam a harmadik és egyben utolsó pozitívumot, mégpedig a gyóntató pap szövegét. Nem semmi az öreg.

Összességében egy orbitálisan rossz sorozat első epizódját követhettük végig. Köszönjük Emese.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről