Supernatural 5x20 - The Devil You Know

Az előző rész végi dolgokat követve haladtunk tovább az úton. Egy nem is olyan régi ismerős tűnt fel segítő szándékokkal a Sátán ellen folyó harca. Kérdés, hogy a fickóban mennyire lehet megbízni. Ugyanis az epizód végén elég nagyot kér egyik hősünktől. Azt kell mondjam, a sorozat nagyon összekapta magát a fináléhoz közeledve.

Részletek...

Miután legutóbb Gábriel nagyon jó tippeket adott az ördög likvidálásához, Sam és Dean elkezdték gőzerővel keresni Pestist, a harmadik lovast.

Mondjuk úgy, hogy ez az epizód lett a „találkozás a lovassal” előkészülete, hiszen nem is olyan könnyű megtalálna az apokalipszis küldöttét Amerikában. Szerencsére a fiúk nem maradtak segítség nélkül, hiszen hipp-hopp a Chevy hátsó ülésén megjelent Crowley. Emlékezhetünk rá, egy korábbi epizódból. Ő egy démon, aki visszaadta a Winchester-eknek a colt-ot, hogy végezzenek Luciferrel.

Most újra előjött a démon, hogy segítsen Pestis közelébe férkőzni. Mint mondtam ez nem is olyan sima ügy, ezért a komplett 40 perc arra ment el, hogy beszédre bírják azt a démont, aki tudja hol van  a lovas.

Azért egy pici csavart bele kellett vinni a „szürke” démonvadászatba. A illető ugyanis Sam régi cimborája, aki összehozta őt és Jessica-t. Mondjuk úgy, hogy a fiatalabbik Winchester nem kicsit lett ideges, mikor megtudta, hogy régi haverja mindvégig démon volt.

A gonosztevő az elején még nem volt valami segítőkész, végül csak megeredt a nyelve, útmutatással szolgálva hőseinknek a következő rész történéseihez.

Amire utaltam a bevezetőben az, hogy Crowley megkörnyékezte Bobby-t, „segítő” szándékkal. A férfi lelkét akarta, hogy így Halál (a negyedik lovas) közelébe férkőzhessen. Elvégre szorít az idő és két lovast ütni egy csapásra nem hangzik rosszul. Bobby pedig van annyira forrófejű, hogy belemenjen a „játékba”, ahol szó szerint a lelke a tét.

Összességében egy kicsit sötétebb hangvételű epizódot tudhatunk magunk mögött. Csupán előjátéka volt a következő résznek, amely remélhetőleg nagyot fog ütni. Elvégre a finálé, azzal együtt a világvége a nyakunkon van.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről