Stargate Universe - Kérek még vagy tűzre vele?

9 rész elteltével ideje picit összegezni az eddig látottakat. Sok helyen olvasom, hogy a sorozat gyalázatosan rossz, tűzre vele. Már-már olyan híresztelések is felröppentek, hogy a SyFy Channel inkább hagyná a fenébe az egészet, mivel a nézettség nagymértékben zuhan.

Egyértelműen azért csappant meg a tévénézők kedve, mert ez a valami még csak nem is hasonlít a megszokott csillagkapu szériákhoz. Bár ezen ne is csodálkozzon senki, mert előre megmondták, hogy a Universe más lesz, mint az eddigiek.

Ami más az feltétlenül rossz?

Természetesen nem. Csak sajnos ez más és nem túl jó. A története nagyon gyenge. Legalábbis eddig. Ebből az anyagból 100x többet ki lehetne hozni. Meggyőződésem, hogy a nézők többsége, akik kitartanak a sorozat mellett, azok csak azért teszik, mert Csillagkapu névre hallgat. Ha teszem azt, Intergalaktikus Ingyombingyom lenne a címe, akkor már jóval kevesebben követnék hétről hétre, mint most.

Innen már nehéz felállni, mert a „hülye” néző gondolhatja, hogy a bevezető résznek kell a legjobbnak lennie, ehhez képest... Tudjuk jól mit láttunk. Sokkal másabb ha egy sorozat produkál egy fantasztikus első évadot, aztán szépen lassan lejjebb adja. Pl.: a Heroes sem veri a plafont a színvonalával, mégis kitartanak a törzsnézők. Az a sorozat, amelyiket tűzijátékkal harangoztak be és már az elején unalmas, azt akár koporsóba is tehetjük.

Van-e kiút?

Az évad felénél járva elkönyvelhető, hogy a legrosszabb Stargate sorozat, amit eddig láttam. Sőt. A life című rész annyira betett nekem, hogy talán még nem láttam annál érdektelenebb Csillagkapu epizódot minden sorozatot figyelembe véve. Ez pedig nagyon gáz, mivel az évadok felét is meg szokták nyomni a készítők.

A színészek és a karakterek összességében tetszenek.
Főleg az aktorokra nincs panaszom, az általuk életre keltett figurák egy része jól el lett találva, lehet őket szeretni vagy éppen utálni. Csak hát még sincs Rodney McKay, Teal'c, O'Neill, Sheppard, stb. Ők már szinte legendás alakok. Ki öltözne be farsangkor Young ezredesnek, ha magára öltheti Teal'c kosztümjét?

Összességében nincs fantázia, nincs ötlet, nem tart semerre sem az egész. Lapos, unalmas és nem érdemli meg a címét. Ellenben engem továbbra is szórakoztat, amíg lesznek új részek, én mindig nézni fogom, mert nagy SG rajongó vagyok. Csak hát ami gyenge  az gyenge.

0

Ebben a sorozaban semmi új

Ebben a sorozaban semmi új nincs, ez egy elrontott BSG másolat.

Nagyon jó sorozat, nem tudom

Nagyon jó sorozat, nem tudom miért kell ennyire lehúzni, más mint a megszokott a földről/bázisról megyünk ide-oda kalandfilmesdi, nagyon jól fel van építve és már alig várom a többi részét :)

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről