True Blood 2x10 - New world in my view

Érződik, hogy nemsokára történni fog valami, amit senki se kívánna magának se. Pattanásig feszül a sorozat, ha lehet ilyet mondani így és ebben a formában. Nincs sok idő hátra...

Emberek, kezdjetek rettegni! 

A második álommal kezdődik a tizedik rész.
Sookie úgy gondolta, jó lenne megvigasztalni Ericet, Godric halála miatt érzett fájdalmában.
(Godric volt a teremtője). Egy kádban gubbaszt, véres (könnyes) arccal. Eric végül meg akarja harapni így ér véget a látomás.
Felébredve, Jasonnal és Billel épp Bon Tempsbe tartanak. Szemét van mindenütt, egy férfi a fejé veri az oszlophoz, mások csak ’egyszerűen’ levetkőzték a gátlásukat és szimplán őrültek.
Bill házához mennek, ahol Hoyt anyja fogadja őket ráadásul Maryann befolyása alatt van ő is, ahogy a szinte mindenki a városban. Az idős nő elmondja, hogy Samet a Merlotte-ba várják, ott akarják elkapni.

Sam kénytelen odamenni, mert Arlene telefonált neki, hogy fél és hogy segítsen neki.
Andy és ő végül a hűtőbe menekülnek a megtébolyodott emberektől. Eközben Jason magánakcióba lendül, hogy a káoszt megállítsa. Annyit elér, hogy ki tudja üríteni a bárt és kijöhettek Samék a hűtőből. A tömeg ekkor azonnal utat tör magának és Sam feladni kényszerül magát. 

A Stackhouse ház végérvényesen Maryann tulajdona lett, persze nem törvényes úton. Készül a kertben egy fészek felfüggesztve valami fémes dologra, zöldségekből meg növényekből kirakva. Olyan három méter magas, és még húst is raknak bele. Amolyan isteni, woodoo kellék a szertartáshoz. Sookie és Bill oda is mennek kideríteni mi folyik ott. Lafayette hívta, hogy Tara velük van, és hogy ők is menjenek el a házból mert veszélyes. Maryann azonban nem engedi. A nő gondolataiból megtudja, hogy ő volt az a titokzatos valami, ami korábban az erdőben felhasította a hátát. Bill beleharap a nőbe, de csak annyit ér el, hogy megmérgezi magát.   

Tara tudatába megpróbál Sookie és Bill is beleférkőzni, de az a valami engedi. Egye csak egy ismeretlen nyelvű szöveget mormol és eksztázisban van.

A legviccesebb, legfurább, (legkomolytalababb?) jelentetl a végén szembesülünk. A tömeg ünnepli, hogy meg van a ’zsákmány’. Egy kocsi tetején kimagaslik Jason gázmaszkban és fáklyával a kezében. 

A háttérben, a helyzet drámaiságát Andy adja egy kisebb reflektorral. Az emberek, mivel nincsenek öntudatuknál, azt hiszik, az Isten eljött végre közéjük amiért elhozták neki Samet. Az ál-istenség pedig eljátszotta, hogy Samre küld egy csapást, aki azonnal eltűnt. Mivel alakváltó. A népnek ennyi is bőven elég volt.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről