Sleepy Hollow 1x08 - Necromancer

Az elvárásaimon felül teljesített ezen a héten a Sleepy Hollow. Egyre inkább kezd összeállni a sorozat, aminek nagyon örülök. Vannak még nem is annyira apróságok, amik zavarnak, de kétségtelen, hogy sokkal jobb szórakozást nyújt ez az egész, mint kezdetekben. Ha a készítők egy kicsit ügyesebbek lettek volna, akkor szinte tökéletes szórakozásban lett volna részem.

Ezúttal kifejezetten a főszál eseményeit göngyölítették fel hőseink. Megtudhattunk ezt-azt a fej nélküli lovas múltjáról is.

Rögtön itt van az első nagyobb bibi. Hatalmas titkot lepleztek le előttünk, miszerint a lovas nem más, mint Crane régi jó cimborája, akivel Katrina szerelméért versengtek. Ichabod győzött, a barát, Abraham ezt nem tudta elviselni, ezért főszereplőnk ellen fordult. Némi német behatást követően belőle vált a lovas, akit még mindig a bosszú hajt.

A probléma csupán annyi, hogy Abraham figuráját jó lett volna már hamarabb bemutatni, akkor nagyobbat ütött volna, hogy ő a lovas. Így viszont nem volt ennek semmi súlya, ami visszatérő betegsége a szériának.

Azt kell mondjam, hogy a lovast fogva tartó erődítmény pazar látványt nyújtott. A díszlettervezők kitettek magukért, én maximálisan oda tudtam képzelni magam. A színészek, a karakterek is a helyükön voltak. Érdekes, hogy még mindig a karaktertoborzás időszakát éljük, nem teljes még az apokalipszis eljövetelét gátló banda. Ellenben egyre jobban néznek ki együtt.

A másik problémám az, amire szinte mindig hivatkozok. Szépen bemutatják nekünk, hogy milyen legyőzhetetlen óriási fenyegetéssel nézünk szembe, amit hőseink pár perc alatt megoldanak. Sajnos még mindig nem látom a súlyát az eseményeknek. Több dráma, több visszafordíthatatlan gyökeres változás kell majd idővel. Nem szeretem azt, amikor belógatnak nekünk valamit, aztán pár perccel később visszacsinálják az egészet.

Összességében egy elég korrekt folytatást kaptunk. Néhány dolgot leszámítva pazar szórakozást nyújtott a Sleepy Hollow.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről