Alice 1x02

A folytatásban véget ér a sajátos mese, melyben Alice és a Kalapos, segítőjük a Fehér Lovag megmentik Csodaországot. Hogy miért árulom el, hogy mi a vége?
Mert a második rész egész jól illeszkedik a megszokott sablonokhoz.
Mint az első rész kritikájában említettem, amint megszokjuk a környezetet és az atmoszférát, már nem is olyan érdekes a sorozat.

Rövid leszek…

Nincs is igen mit elnyújtani a folytatással kapcsolatban, hiszen szinte mindent megkaptunk az első epizódban.
A befejezés csupán pontot tesz a dolgok végére. Ott hagytuk abba, hogy Alice-t és a Kalapost hajkurássza fél Csodaország, mivel náluk van a gyűrű, mely mindennél fontosabb. Ám hősnőnk fogta magát és a Szívek Királynőjének színe elé járult, hátha üzletet tud kötni vele. Ehelyett a szívtelen uralkodónő sajátos kínzómestereinek a kezébe került. A Kalapos és a Fehér Lovag azonban bejutnak a Kaszinóba és kimentik Alice-t.
Ám ekkor már késő, hiszen elárulta ellenségeiknek, hová rejtette el a gyűrűt.
A lány választás elé kerül. Két férfi és két megoldás közül kell megtalálnia a helyeset.
Végül Jack-kel tart, aki azt ígérte, hogy elviszi az apjához. Egy Álmok Kórháza nevű helyre mennek, ahol találkoznak az Ellenállás vezetőjével, Caterpillar-ral(Harry Dean Stanton), a Hernyóval.
Lezajlik végre az áhított találkozás az édesapjával, akinek személye egyben mindennek a kulcsa és egy kellemes meglepetés. Bár, ha jobban belegondol az ember, nem is olyan váratlan ez a fordulat…
Mindannyiukat elfogják, és már-már úgy látszik egyáltalán nincs remény.
Jack-et kivégzik, a Kalapost halálra kínozzák, Alice-t száműzik.
De ekkor a gyötrődő Fehér Lovag támadást intéz a Kaszinó ellen, segítségül hívva régóta halott bajtársait. Alice visszaszökik és a Kalapos segítségével felkeltik az összes Oyster-t. Még Apuci is magához tér és segít a lányának. A sorozat a szokványos drámákkal, hősiességekkel, boldogsággal zárul. Minden elrabolt Oyster visszakerült, a jó elnyerte jutalmát, a gonosz pedig veszített és kiszámítható módon Alice is megtalálja azt a férfit, akit szeretne magának.

Mondtam, hogy nem lehet ezt sokáig nyújtani. A feldolgozás mindenképpen érdekes, de kirobbanóan jónak nem nevezném. Akadnak értékelhető, sajátos megoldások, de valahogy a karakterek nem túl hangsúlyosak. Felületesek az alakítások, nem érzi azt az ember, hogy ezek azok a karakterek, akiket a meséből megismert. Persze, mivel ez egy sci-fi adaptáció, én sem azt vártam, hogy ugyanazt kapjam, amit az eredetitől, de azért legalább a szereplők terén jobban visszanyúltam volna.
Ez a két részes sorozat, meg kell hagyni, nagyon szép. Igényesek a díszletek és a számítógépes háttérmunkára sincsen panasz. Talán egy kicsivel több akció elfért volna benne…
Érdekességként megéri vetni rá egy-két pillantást…

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről