Fringe első évad után

 

A 2008-2009-es év egyik újoncáról van szó, amely már hazánkban is bemutatkozott. Idehaza, A rejtély címmel futó sorozat Amerika egyik kedvence lett, a Fox csatorna már be is rendelte a sorozat második évadát. Az új felvonást csütörtökönként láthatják majd a nézők a tengerentúlon. Ez a széria J.J. Abrams keze munkája, aki olyan sikersorozatokat alkotott, mint a Lost vagy éppen az Alias.

Csak az olvasson tovább, aki látta az évadzárót...

Egy picit a sorozatról. Nagyon sokan az X-akták modern verziójának tartják. A fringe szó jelentése áltudomány, peremtudomány. Az FBI olyan egységével foglalkozik, akiket különleges, megmagyarázhatatlan esetekhez hívnak, amelyek így vagy úgy, de összefüggnek és részei a nagy egésznek, a rejtélynek.
A karakterek zseniálisak, főleg Dr. Walter Bishop, aki hosszú éveket töltött egy elmegyógyintézetben, nem véletlenül. Lenyűgöző elme, akit nem sok választ el az őrült tudóstól. A csapat tagja Peter Bishop, Walter fia (Joshua Jackson), Olivia Dunham FBI ügynök és még sokan mások.
A sorozat maga zseniális, a kezdeti nehézségek után igazi várós szériává nőtte ki magát. Nemrég fejeződött be Amerikában az első évad, amely 20 epizódra sikeredett (a második kicsit rövidebb lesz). Mindenképp el kell mondanom, hogy hatalmas potenciál van a történetben, amit remélhetőleg ki is fognak használni.
Elkezdődött az egész azzal, hogy nyomozgattak, nyomozgattak. Láthattunk igazi különleges eseteket, megmagyarázhatatlan dolgokat, és eljutottunk odáig, hogy egy párhuzamos világból jövő faj akarja lerombolni a Földet. Illetve ez még csak egy prófécia, amely akár valóra is válhat. A feltételek adottak hozzá, mert párhuzamos dimenziók léteznek, sőt egyesek (William Bell) át is tudnak lépni rajta, mindezt az évadzáróból tudhattuk meg. Ha már fináé, akkor ki kell emelnem, hogy nem így képzeltem el ennek a fantasztikus sorozatnak a végét. Azt hittem az lesz a csattanó, hogy megkezdődik az invázió a Föld ellen, de nem így lett. Ellenben láthattuk az utolsó képsorokban a párhuzamos New York City-t, amit William Bell, a Massive Dynamic nevű óriásvállalat megalapítója kémlel a World Trade Centerből.
Az évad számomra 8/10-es, a záró epizód 6/10-es.
Aki eddig nem nézte, mindenképpen fogjon neki, nem fog csalódni!

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről