Castle 1X09-1X10

El se hiszem, de sikerült az első évadot befejezni, merthogy a Castle első évada sajnos csak tíz részes volt. Ráadásul a tizedik részt a legizgalmasabb pontjánál egyszercsak félbevágják. Nagyon bosszantó. De nem szaladhatunk annyira előre, hiszen előbb még feltűnik Beckett régi pasija, Richard pedig hatalmas titokra bukkan.

1X09 Váltságdíj (Little Girl Lost)

Ebben a részben tulajdonképpen nem is történik gyilkosság, ami felveti a kérdést, hogy akkor mégis miért kell a helyszínre mennie a gyilkossági nyomozónak, Beckettnek (Stana Katic). Nos azért, mert a gyerekrablási ügyben nyomozó, Will Sorrenson kérte Montgomery kapitánytól, hogy Beckettet rendelje ki az ügyhöz. A kapitány, hogy egy kicsit az FBI-osok orra alá dörgöljön, Castle-t (Nathan Filion) is a helyszínre hívja. Castle gyorsan rájön, hogy valami van vagy volt, esetleg lesz Sorrenson és Kate között. Most nem is annyira piszkálja Beckettet, mint korábban, inkább az  érdekli mi van köztük. Még azt is viszonylag higgadtan fogadja, mikor kiderül, hogy Beckett ránézett a rajongói oldalára. Ó, ha tudná, hogy mekkora rajongó is valójában Kate...

Egy kislány, Angela Candela eltűnésében nyomoznak, aki az otthonából raboltak el, úgy, hogy az apukája vigyázott(?)  rá. A abló váltság díjat követel, Castle ragaszkodik hozzá, hogy ő vihesse el. Ám a rabló nagyon ügyes cselhez folyamodik, és a pénzes táskának nyoma vész.

Persze a mi párosunk, így is a nyomára bukkan az elkövetőnek, hála Castle-nek és részben Alexisnek (Molly Quinn).

1X10 A koronatanú (Death in The Family)

Elérkeztünk az évadzáró részhez, ami már most szólok nyitva fog maradni. Castle szinte az utolsó percekben kezd bele egy nagyon fontos dologba Kate anyjáról, de már nem fejezi be, majd csak a következő évadban fogja. Van eset is egy hullát találnak egy autóban. Kiderül róla, hogy egy plasztikai sebész, aki néha napján a maffiának is elintéz ezt, azt. Castle arra kéri Beckett, hagy beszéljen egy régi maffiózó ismerősével. Vonakodva bár, de belemegy.

Miután Castlenek sikerül bizonyos infókat kicsikarni, már Becketten a sor, hogy kinyomozzon dolgokat az FBI-tól, név szerint Sorrensontól. Castle nem túl boldog ettől, de más baja is van. Alexis ugyanis élete első igazi randijára és báljára készülődik. Richardnak erre is sajátos terve van.

Sorrenson segít Beckettéknek, de megsérül egy akció közben, egy neves ügy koronatanújával együtt. Amikor már úgy érezzük, minden a feje tetejére állt, akkor elkezdenek jól alakulni a dolgok. Sorrenson gyógyul, Kate megnyugszik, elkapják a tettst.

Az utolsó percekben Castle azt mondja, Katenek, hogy beszélni akar vele az anyjáról. Annak ellenére, hogy a nő megkérte ne nyomozzon az ügyben...

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről