Castle 1X07-1X08

Elég nehéz úgy tartani magamat dolgokhoz, hogy közben készülődni kell a Karácsonyra (értsd: maradék ajándékok megvásárlása, sütés, lakás díszítés stb.) plusz mindennap adásba kerül egy új rész, így tőlem nem annyira meglepő módon megint sikerült elmaradni. DE! Az már tuti, hogy az újévi fogadalmamnak köze lesz ahhoz, hogy ne maradjak el folyton a megírni kívánt cikkeimmel. Gondoltam kicsit begyorsítok, hátha utolérem magam. Na nézzük milyen izgalmak történtek ebben a részben, a mi írónkkal.

1X07 Szegény gazdagok - Home Is Where The Heart Stops

Ebben a részben, hogy úgy mondjam Beckett (Stana Katic) ismét villant, vagy megismerhetjük egy új oldalát. Castle (Nathan Fillion) oldalán, gyönyörű estélyiben lép be egy elit bálba. Ez abszolút távol áll a mi nyomozónőnktől. Hogy miért teszi ezt?

Egy rabló vagy rablóbanda sorozatban tör be gazdagabbnál gazdagabb üzletemberekhez, vagy asszonyokhoz. A bűncselekmények száma egyre növekszik és az elkövetés módja is egyre durvább. Egy fiatal lány úgy találja meg dúsgazdag rokonát, hogy a széfbe van gyömöszölve. Beckett pontosan tudja, milyen egy fiatal lánynak elveszíteni egy hozzá közel álló női rokonát, hiszen ő maga is elvesztette édesanyját. Szinte bosszút esküdve ígéri meg a lánynak, hogy megtalálja az elkövetőt.

Castle felveszi a kapcsolatot egy profi tolvajjal, akivel nem túl jó kapcsolata, hiszen az egyik könyvében, mondhatni lebuktatta a férfit, aki mondjuk úgy, hogy ezután hitelét vesztette a szakmában. A férfi mégis hasznos tanácsokkal látja el Richardot.

Úgy fest, hogy a rablók mindig jótékonysági eseményeken figyelik ki leendő áldozatukat, így kerül Castle és Beckett is egy elit bálra. Ahol egyébként Martha (Susan Sullivan) megint nagyot alakít, Castlet pedig elárverezik...

1X08 Bosszú a múltból - Ghosts

Egy bűntény el tud évülni, idővel, de a sors bizony nem kegyelmez. Akár ezzel a közhellyel is élhetnék, ennél az epizódnál, mert teljesen helytálló. Egy nőt találnak egy motelszobában, aki arccal lefelé van beáztatva egy kádnyi motorolajba.

Kate és Richard elég hamar kinyomozzák, hogy a nő vagy az áldozat kb. húsz évvel ezelőtt egy terrorista csoportnak dolgozott és hajtott is végre "akciókat". A nő azonban, hogy úgy mondjam eltűnt, köddé vált, szellem lett. Így elég nehéz nyomozni az ügyében. Hogy ki volt ő az elmúlt húsz évben és mit csinált, hol lakott stb. De nemcsak ez a kérdés, hanem, hogy ha hivatalos nyomozóknak ilyen nehéz rátalálni erre a szinte nem létező nőre, akkor kinek sikerülhetett? És hogyan?

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről