A férjem védelmében - 12 rész után

12 epizód megtekintése után már képesek vagyunk átfogóbb képet kapni egy sorozatról. Az első rész nem mindig mérvadó, hiszen akármilyen irányba mehet tovább a széria. Ezt a cikket igyekeztem úgy megírni, hogy ne legyen túlzottan spoileres, bárki elolvashassa, akit érdekel a sorozat, de nem mert még belekezdeni és szüksége van egy kis ösztönzésre.

Bevallom őszintén, hogy bajban vagyok a The good wife-al. Nem tudom eldönteni, hogy azért nézem mert tetszik, vagy mert jelen pillanatban nincs más. Azt hiszem az igazság valahol középen lehet. Maga a sorozat teljesen jó, nézhető de egy bizonyos rétegnek szól. Olyanoknak, akik szeretik az ügyvédes néznivalókat. A tárgyalóterem hangulata, a nyomozgatás, a bizonyíték gyűjtés, stb., ezekkel találkozhatunk minden epizódban.

Normál esetben ezek a dolgok annyira nem hoznak lázba, de van valami megfoghatatlan apróság, amely magasabb szintre emeli a sorozatot. Van egy nagyon keskeny határvonal aközött, hogy ez a valami kell vagy nem kell. A férjem védelmében még a gyengébb epizódoknál is a határvonal felett képes teljesíteni, kedvet csinálva a folytatáshoz.

A széria erőssége kétségtelenül az, hogy remekül ki van találva. Minden részben van valami plusz, valami kis pezsgés, ami az előző etapból kimaradt. Továbbá ne feledkezzünk meg a háttérben meghúzódó eseménysorról, amely mégiscsak a sorozat mozgatórugója. Ennek hiányában szinte teljesen érdektelenné válna számomra. Szerencsére a sztoriban van még potenciál, lehet rá építeni a komplett második évadot, de akár az egész sorozatot is.

Az utolsó érv a karakterek és a színészek mellett szól. Julianna Margulies (aki ezen cikk megírásának napján töltötte be a 44. életévét) remekül játszik. Tökéletes választás volt a szerepre, hihetetlenül érzi a karaktert és nagyszerűen adja át főszereplőnk érzésvilágát. Nagyon nagy húzóerőt képvisel ennek a csodaszép nőnek a játéka.

Szóval az évad felénél is abszolút nézhetőnek (már-már kötelezőnek) tartom a sorozatot, amely jól megállja helyét a gyilkos mezőnyben. Csupán a témája miatt sorolom lejjebb a képzeletbeli ranglétrámon, de ez ne vegye el senki kedvét. Aki azon gondolkodik, hogy érdemes-e belekezdeni, határozottan azt javaslom, hogy adjon egy esélyt Alicia Florick legújabb kalandjainak.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről