A férjem védelmében 1x01 - Pilot

A történet Alicia Florrick-ról szól, aki ügyvéd és éppen vissza készül térni a pályára. Mivel a nő már kicsit idősebb a megszokott „újoncoktól” jó néhány akadályon kell keresztülrágnia magát, hogy célba érjen. Megpróbáltatásai fél évvel ezelőtt kezdődtek, ekkora ítélték el a férjét, aki nem elég, hogy megcsalta a nőt, még állítólag hivatali visszaélést is elkövetett, ezért jelen pillanatban börtönben csücsül. Peter Florrick akkoriban államügyészként tevékenykedett, ezért várható módon a botránya hatalmas vihart kavart.

Tovább...

A történetbe fél évvel az incidens után kapcsolódunk be és azt kísérjük végig, hogy miként próbál Alicia újra magára találni a válság után. Nincs könnyű dolga a kétgyermekes anyukának, hiszen 12 év kihagyás után a tárgyalóterem sem olyan már mint régen.

A főszereplőt a kétségtelenül tehetséges színésznő, Julianna Margulies alakítja, akire tökéletesen illik a szerep.

Persze egyetlen epizódból még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, ettől függetlenül kedvet kaptam a folytatáshoz. Bár nem vagyok oda a „Petrocelli-s” sorozatokért, a férjem védelmében mégsem tűnik rossznak.

Alicia-t már az első ügyénél próbálják megszorongatni több helyről is. A bíró például ki nem állhatja a nő börtönben raboskodó férjét, ezért nem meglepő, hogy hősnőnkkel sem szimpatizál. Az ügyvédi iroda is nyomás alá helyezi Mrs. Florrick-ot, mivel két gyakornokot vettek fel, de egyiküktől meg kell válni fél év után. Csak a legjobb maradhat.

Alicia segítőre lel egy Kalinda nevű nőben, aki korábban a férjének dolgozott, de jó társnak bizonyul a bíróságon dúló harcokban.

A siker sem marad el, mikor Alicia megnyeri első ügyét, amely elég csúfosan kezdődött a védelem számára.

A sorozat az első évadánál tart, amely május 25-én fejeződött be, jövőre láthatjuk a folytatást a CBS jóvoltából.

Összességében egy megnyerő sorozatnak tűnik az első rész alapján, amely nem véletlenül ért el 8.3-as értékelést az IMDB-n. Tetszenek a karakterek, jó a történet. Meglátjuk mi sül ki belőle.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről