Vaskabátok

A cím fordítása korántsem zseniális, bár szódával elmegy. Ezzel szemben a film maga, remek. Egy tipikus angol vígjáték, tipikus angol környezetben, de nem mindennapi történettel.Nézzük, mi a tényálladék…

Amikor megláttam ennek a filmnek a borítóját, már rögtön tudtam, hogy nekem ezt látnom kell.
Ahogy megláttam Simon Pegg-et és Nick Frost-ot ebben a macsó pozitúrában, már sejtettem mire számíthatok. A film ennek ellenére meg tudott lepni.
Simon Pegg-et már láttam pár korábban más szerepben, és ez a mostani alakítása, Nicholas Angel őrmester, merőben más attitűdöt követelt meg.
Meg kell mondjam, nem vallott kudarcot!
Nicholas Angel egy londoni szuperzsaru, akit a főnökei (egyébként ez jó rész) áthelyeznek egy vidéki kisvárosba, Sandfordba, mert túl jó. Nick csak a munkájának él, barátnője elhagyja.
Megkezdődik az utazása, melyet amúgy angolosan, gyors képváltásokban tekinthetünk meg.
Életem egyik legjópofább termékelhelyezésének voltam tanúja. Telefon, Vodafone, és ahogy lépésről lépésre csökken a térerő... :D

A túlbuzgó őrmester megérkezésével kezdődnek a furcsa események. A szokványos, kisvárosi nyugalmat arra alkalmas események zavarják meg. Csuklyás tagok kaszával felszerelkezve irtogatják a békés népeket, ám Mr. Angel szépen lassan kideríti miről is van szó.
A balesetnek beállított gyilkosságok felderítésében Danny Butterman közrendőr is segítségére van.


„Kell valami a boltból?”

 

Ennél többet nem tudok leírni a story-ból, anélkül, hogy ne lőném le a legfőbb poént.
Annyi bizonyos, hogy a Vaskabátok egy remek angol vígjáték, remek angol színészek, remek angol alakításaival. Megtalálható benne a tipikus angol humoron át, az akció filmek ismertető jegyei, emellett szarkasztikus és parodisztikus.
Na, azt akarom mondani, hogy érdemes megnézni!
Van benne minden, ami egy igazi kisvárosi, rendőr story-t mókássá tehet.
Piáló fiatalok, öregedő lakosság, hattyúkergetés, tűzharc és autós üldözés…

8

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről