Vasember 2

A 2010-es év egyik nagy durranásának ígérkezett a Vasember második része, legalábbis ha azt a felhajtást nézzük, ami a filmet megelőzte. Maga a mozi nagyjából olyan, mint az első rész. Egyáltalán nem rossz, de valahogy hiányérzete van az embernek. Legalábbis, ha összehasonlítjuk más Marvel filmekkel. Tudnék mondani pár olyan képregény adaptációt, amelyek jobban tetszettek. Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek a páncélba öltözött szuperhős legújabb kalandjait.

Tovább...

A szereplőgárda szinte változatlan a 2008-as első részhez képest, egy kivételtől eltekintve. James Rhodes-t ezúttal Don Cheadle alakította, aki nagyon lehúzta az egészet. A színes bőrű színész egyáltalán nem találta el a karaktert, nagy csalódás volt a játéka. Ez azért is fontos, mert az egész Vasember mitológiának egyik meghatározó szereplője. Az első részben látott Terrence Howard sokkal jobban hozta a nagy dumás „faszagyerek” szerepét.

A másik ami nem tetszett, hogy kevés volt az akció. Mármint Vasemberes akció. 3-4 harci jeleneten kívül nem voltak igazi csaták. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de egy olyan filmben, amelynek Vasember a címe, ne azt mutogassák folyton, hogy a páncél tulajdonosa éppen be van marva, alig áll a lábán és belehugyozik a páncélba (bár ez jó poén volt). Mondjuk ezek nem nagy gondok, csak azt várta az ember, hogy a második rész akciódúsabb lesz, hiszen az első részekben megszokott tiszteletköröket már lefutottuk. Még ott megszületett Vasember, szóval elvileg itt már lehetett (volna) koncentrálni az akcióra.

Még maradva a karakterek és színészek vonatkozásánál, nem mehetünk el szó nélkül Mickey Rourke alakítása mellett. Ő játszotta Ivan Vanko-t. Talán az egyetlen pozitív csalódás a filmben. Zseniális alakítást láthattunk, mintha csak rá öntötték volna a szerepet. Nem is tudnék hirtelen olyan aktort mondani, akire jobban illett volna a gonosztevő.

Az már más kérdés, hogy Vanko-nak összesen 2 csatajelenet jutott, amelyek 6 percig se tartottak. Azt hiszem elvárható lett volna több is az egész film fő gonoszától. Kicsit gáz, hogy Vasember mindkétszer nagyjából 1 perc alatt leverte a férfit. Na, ne már!

Ha már az új szereplők ismertetésénél tartunk, akkor meg kell említeni Scarlett Johansson-t, aki megkapta Fekete Özvegy szerepét. Nem alakított olyan jót, mint Rourke, de az akciójelenetek során látott mozgása nagyon tetszett. Kicsit laposnak éreztem a hölgyet, de végül is elfogadható Black Widow lett belőle.

Azért, hogy valami jót is mondjak, a látványra nem lehetett panasz. Amikor meg kellett mutatni mire is képes a technika, az kifejezetten jó érzéseket keltett. A végső csatát is jól megkoreografálták. Csak éppen a történet gyengére sikerült. Azt hiszem pont itt van a kutya elásva. Nem volt eléggé kiélezett sztori, a „nagy ellenségtől” sem azt kaptam, amit vártam, pedig az alakítás kiváló volt. Hiányzott az igazi tűz és a lendület. Robert Downey Jr. kapta a legtöbb szerepet, nem pedig Vasember.

Persze voltak jól eltalált poénok és kitekintések. Például amikor Tony Stark a legújabb masinájának alátétjeként valami kerek izét használt, ami nagyon emlékeztetett Amerika Kapitányának pajzsára.

Összességében egy nézhető és szerethető film, amely valahogy mégsem tudta belopni magát a szívembe. Kevés volt a történet, kevés volt a fő gonosz és kevés volt Vasember. Buta kis apróságokon ment el a produkció rossz irányba. Sokkal többet vártam a filmtől.

6

Szerintem is gyengébb volt

Szerintem is gyengébb volt mint az elsö rész,az uolsó jelentet rontotta a legöbbet amikor 1-2 percen belül legyözték a gonoszt!:(

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről