Sky kapitány és a holnap világa

A Transformers 2 kritikája után folytassuk bolyongásunkat a retro világában. Ma egy olyan filmet szeretnék bemutatni nektek, ami igaz, hogy nem mai csirke, mégis fantasztikus kikapcsolódást nyújt. A Sky kapitány és a holnap világa című alkotás még 2004-ben látta meg a napvilágot. Angelina Jolie és Jude Law neve fémjelzi ezt a gyönyörű látványvilágú kalandfilmet. Igaz, hogy Angelinának nem sok szerep jutott, mégis több olyan hivatalos posztert láttam, amin központi figuraként szerepelt. Egyértelműen az ő nevével akarták eladni ezt az alkotást. Ezzel nem is lenne baj, csak éppen az a néhány jelenet (nem túlzok) amiben Mrs. Pitt szerephez jutott, egészen elhanyagolható, ezen kívül Jude Law százszor kenterbe veri alakításával. De végül is ezek mind mellékes dolgok, lényeg az, hogy nekem nagyon tetszett a film. Volt benne minden, ami kell: Romantika, akció, kaland, látvány.
Azt is mondhatnám, hogy egy hatalmas kliségombóc (de szép szó ) volt az egész, mégis meg tudott fogni. Sokszor előre lehetett látni, hogy mi fog történni, mai szemmel azt mondom, hogy nem mutatott semmi kiemelkedőt. A látványvilág már más kérdés. Bevallom nem is tudom, hogy 2004 előtt hány ilyesfajta filmet láthattunk. Biztosan nem sokat. Rendkívül ötletesnek találtam a helyszínválasztásokat is, a főbb események mind máshol és máshol játszódtak, ezért nem voltak unalmasak. Ez az elképzelt tipikus amerikai 20-as, 30-as évek világa megfűszerezve modern gépekkel, robotokkal különösen jóra sikerült, különleges varázst adott ahhoz, hogy el tudjam képzelni és beleélhessem magam. Apropó ha már itt tartunk.
Ne kérdezzétek miért, de én pont ilyennek képzelném el a Bioshock filmet. Lehet, hogy hülye vagyok, de ha valami olyasmi látványvilágot kapnék, mint ami itt volt a víz alatti jeleneteknél, akkor bizony nem lenne okom panaszra.

A helyszínek, a karakterek, a történet (itt-ott voltak fenntartásaim), a színészi alakítások és a díszletek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy azt mondhassam:
Ezt a filmet érdemes megnézni!

6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről