Sherlock Holmes

Még alig kezdődött el az új esztendő, máris újabb szuperprodukció várja a közönséget a mozikban.

A Guy Ritchie rendezésében készült Sherlock Holmes nagyon el lett találva.
A karaktereket mindenki ismeri, a színészek odatették magukat, a történet jól megkomponált.

Leginkább a hangulatra hívnám fel a figyelmet, mert lehet valamit úgy elkészíteni, hogy látványos legyen, de ha nem képes megfogni a nézőt, akkor nincs értelme. A Sherlock Holmes kétségtelenül egy komolytalanul komoly film, amelyben a humor, az akció és a rejtélyek bámulatos összhangban vannak egymással.

Ide kattintva folytatom...

Számomra egy jó film ismérve, hogy mozgalmas. Arra gondolok, hogy változatos helyszíneken játszódik, tele van mondanivalóval, csavarral, látvánnyal.

Itt minden megtalálható. A film éppen annyira humoros, mint amennyire kell, és amennyire jól áll Robert Downey Jr.-nak. Az alakítása szinte kifogástalan, mintha rá öntötték volna Sherlock szerepét.

Fontos változás Sir Arthur Conan Doyle művének korábbi feldolgozásaival szemben, hogy megpróbálták XXI. századivá varázsolni ezt a remek történetet. Pontosabban a szereplőket. A sötétebb hangulattal, hűvös kimértséggel, angol eleganciával szemben a film szinte minden korcsoport számára fogyasztható. Nekem tetszik ez a váltás, Sherlock Holmes így már nem egy öregedő, pipázós, mogorva ember benyomását kelti, hanem egy igazi hős formálódott meg, akinek megvannak a maga hibái, de kétségkívül briliáns elme.

A főbb szerepekben: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel McAdams és Mark Strong.

Ki lenne képes nemet mondani ezekre a színészekre?

A helyszínek, a zene, az atmoszféra mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy különleges hangulatot generáljon a film.

A történet nagyon mozgalmas és összetett, tele csavarokkal, meglepetésekkel és rejtéllyel. Csak röviden: Sherlock Holmes és hű társa, Dr. John Watson egy különös gyilkossági ügyön dolgozik, amely úgy tűnik lezárul a tettes, Lord Blackwood elfogásával. Pedig ez még csak a kezdet. A férfi ugyanis felakasztása után feltámad halottaiból és nagyszabású tervet szövöget, amelynek fontos mozgatórugója egy évszázadok óta létező titkos társaság, ami világuralmi célokra tör.

Persze ezek a gondolatok nem tükrözik jól a film mondanivalóját, mivel itt minden részlet számít. Karakterközpontú, főként Sherlock Holmes rendkívüli személyisége kerül előtérbe. Olyan, mint Columbo és Patrick Jane keveréke. Egy igazi mentalista, aki a tudomány és a logika erejét felhasználva olyan összefüggéseket lát meg, amelyek az egyszerű ember számára örök sötétségbe burkolóznának. Szellemes, intelligens és jól bánik a nőkkel.

Külön megjegyezném, hogy nagyon jól eltalálták a film zenéjét. Első hallásra kicsit furák ezek a tipikus brit hangulatot idéző dallamok, de jól illenek az akció jelenetekhez.

Összességében egy kiváló kaland-misztikus-nyomozós film, amely bővelkedik akcióban, poénokban, kiváló alakításokban, jól felépített történetben és látványos jelenetekben. Csak ajánlani tudom.

9

Biztos marha jó film, csak az

Biztos marha jó film, csak az a bajom vele, hogy miért kell XXI. századivá alakítani, amikor a XIX. században élt. És ez a "misztikus" kifejezés sem tetszik, mivel a Sherlock Holmes történetekben köztudottan mindíg kiderül a végén, hogy semmi misztikum nincsen benne.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről