Shrek Forever After

Shrek újra visszatért a mozikba, ám ezúttal egy kicsit visszavettek az alkotók a tempón. A nagy, zöld és valaha rémisztő ogre, már koránt sem az, aki lenni szeretne. Inkább egy korosodó apuka, aki ki sem látszik a pelenkából és a büfiztetésből, mindemellett még turista látványosságként is kezelik. Ezek után ki ne akarná visszakapni a régi életét? Tehát a kedves nézők egy percig sem csodálkozhatnak azon, hogy ennek a goromba, ám szerethető szörnynek egy apró kapuzárási pánikja akad.

De vajon mit tesz ebben a helyzetben egy ogre??...

Ami azt illeti ő végül is nem tett semmit, mivel Rumpelstiltskin hamarabb felajánlja a szolgálatait. Egyébként ez a fura és hosszúnevű manó, egy rendkívül számító és gonosz alak, természetesen csak a maga javát akarja. Így utólag kiderül, hogy még anno Fiona szülei már-már feladták a reményt, hogy valaha rendes élete lesz a lányuknak, és egyáltalán nem lesz egy fehér herceg sem fehér lovon, aki megmentené. Így felkeresik Rumpelstiltskin-t, hogy szerződést kössenek vele, mert ugye ez a specialitása, ám ekkor jön a hír, hogy Shrek megmentette. Rupi csalódott és depressziós lesz, hogy csak másodperceken múlt a karrierje, és most megfelelőnek látta az időt a bosszúra, így felajánlja Shreknek, hogy segít neki rémisztővé változni, ha aláírja a szerződést. Természetesen Shrek nem olvassa végig a feltételeket, így elkezdődnek a bonyodalmak.

Shrek hirtelen egy olyan világban találja magát, ahol ő valóban rémisztő, ám az eddigi élete egyáltalán nem létezik, nem ismeri Fionát, se szamarat, sőt még a mocsár is ki van száradva. A boszorkányok üldözik az ogrékat, akik meglepően sokan lettek így hirtelen. A kastélyból egy diszkó lett, minden kietlen, és kissé depresszív hangulat uralkodik Túl az Óperencián.

Shrek rájön, hogy valami nagyon rosszat tett azzal, hogy aláírta a szerződést, de szamár, akit természetesen most nem ismer, segít neki keresni egy alternatív megoldást a varázslat megtörésére. A megoldás igen egyszerűnek tűnik, ugyanis csak egy szerelmes csókot kell szereznie Fionától, de nem sokkal később kiderül, hogy álmai asszonya egy harcos amazon ebben az alternatív valóságban, aki nem hisz a szerelemben. Mindennek tetejébe még egy felkelést is szervez, hogy megtörjék Rumpelstiltskin zsarnokságát.

Majdnem elfelejtkeztem Csizmás Kandúrról, aki ez elhízott, elkényeztetett és eszméletlenül lusta macskává változik. Ő hisz abban, hogy Fionát Shrek-nek kellett volna kiszabadítani, és biztatja, hogy mondjon neki olyan dolgokat, amiket csak F. tudhat. Ami azt illeti Fiona átkát nem törte meg senki, így nappal mindig visszaváltozik hercegnővé, de most nappal kell bújkálnia...

Rumpelstiltskin felbérel egy fejvadászt, aki fuvolaszóval kapja el az áldozatokat, az ereje abban rejlik, hogy a fuvolaszóra mindenki táncra perdül, nem tudják irányítani a cselekedeteiket. Rumpelstiltskin rajtaütésénél el is kapja őket, és betáncoltja az ogre sereget a palotába, ahol részesei lehetünk egy kisebbfajta harcnak, ami feltehetőleg 3D-ben és IMAX-ban igen élvezhető lehet, de én csak egy kis mezei moziban néztem, ahol egyik sem volt elérhető.

Őszintén szólva, én nem igazán voltam elájulva ettől a résztől. De már a harmadik sem igazán nyerte el a tetszésem. Egy kicsit erőltetettnek éreztem, hiányzott az első két részből jól megszokott rengeteg poén és filmes utalás. Ráadásul már az eredeti ötletek is megcsappantak, felváltották őket a klisék és az unalmasabbnál unalmasabb bölcsességek. Az egy kicsit talán sötétre és mint már mondtam, depressziósra sikerült negyedik rész nem igazán nyerte el a tetszésemet, remélem, hogy a következő rész, ami egy spin-off lesz (Csizmás Kandúrral a főszerepben) jobban fog sikerülni.


6

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről