Titan A.E. – Időszámításunk után

Az egyik kedvenc animációs rajzfilmemről lesz szó a következőkben. 20th Century Fox sci-fi, kaland története ugyan már 9. évét tapossa, mégis – ahogy az rajz-és jó filmek esetében lenni szokott – elévülhetetlenül szórakoztató, izgalmas és látványos.

A távoli jövőben…

A történetben fel lehet fedezni sablonokat, de azért mégis valahogy újszerű íze van ennek a produkciónak. Még így 9 év távlatából is.
A továbbiakban lényegi story előzményeibe nyerhetünk betekintést, amiben a főszereplőnk Cale még fiatal. Az apja a Titan tervezeten dolgozik, melynek fontossága a film során természetesen kiderül.
Ám rajtunk kívül élnek más lény
ek is a világegyetemben, például a tiszta energiából felépülő Drej-ek, akik nem kedvelik az emberiséget, megtámadják és elpusztítják a bolygónkat. Cale elszakad az apjától, aki a Titánt igyekszik menteni, de kap egy gyűrűt, melyet egészen felnőtt koráig megőriz.
A történtet ugrik pár év
et, és Cale-t már, mint fiatalembert láthatjuk, aki űrszemetet takarít. Ám a Drej-ek nem nyugodtak le az évek alatt és Cale-t kutatták, keresték. Meg is lelték a bázison, ahol dolgozik, de egy régi ismerős Corso segít neki megmenekülni. Megismeri Corso legénységét, Preed-et, Gún-t, Stif-et, és végül, de nem utolsó sorban Akimát.
Corso közli Cale-lel, hogy az ő kezében van a kulcs a Titan-hoz.
Ez pedig nem más, mint a gyűrű,
mely megmutatja az utat a titokzatos hajóig. Elindulnak hát egy felettébb kalandos útra.
Első útjuk egy különös, szétrobbant holdra vezet, ahol nem kevésbé különös lények megmutatják a térkép helyes használatát. Ám a Drej-ek itt is rájuk akadnak. Cale-t és Akimát elkapják, és még a té
rképet is lemásolják. Megindul hát a versenyfutás a Titan-hoz.
Akimát mint feleslegest kidobják a Drej-ek hajójából, de Corso és legénysége rátalálnak.
Ezalatt Cale sem tétlenkedik és megszökik. Itt van a filmben a kedvenc részem, amikor Cale és Corso az Őrangyalokat kergetik. Jó kis jelenetsorról van szó, továbbá gyönyörű képekkel támogatták meg, és a zene is kiváló. A zene egyébként az egész filmben remek, mindenkinek ajánlom a fülbemászó OST-t.
A nagy idill után, hatalmasat fordul a történet, hiszen fény derül egy csúnya árulásra. Cale-t és a Titan-t el akarják adni a Drej-eknek.
A végére már három kül
önböző csapat igyekszik az Andali Nebula jéggyűrűihez, ahol a térkép szerint e létfontosságú űrhajó rejtőzik. Nagyon látványos ez a rész is. A sok tükröződés, a jégtörések, a kinézet maga. Persze végül megtalálják a Titan-t és be is indítják, de energia híján ez nem sikerülhet…
Ám ezt a problémát is áthidalják,
és a jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz méltó büntetését. A Titan létrehoz egy újabb bolygót, aminek rögtön két nevet is adnak. Föld 2, illetve Bob. :D
Az emberiség ismét megleli otthonát a hideg világűrben.
Ez a rajzfilm remek darab, a jó zene egy dolog, ám ez még ötletes karakter és helyszínrajzokkal operál. Továbbá a történet egy pillanatig sem unalmas. Izgalmas, akció dús, kalandos, kimunkált események követik egymást. Emellett még szép és látványos is, akkor is, ha kissé elavult, 2000-es film lévén.
A szinkronhangokat is elismert színészek adták. Cale (Matt Damon), Akima (Drew Barrymore), Corso (Bill Pullman), de hallható még Ron Perlman, John Leguizamo és Janeane Garofalo is.

7

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről