Fringe 2x04 - Momentum Deferred

Nem volt rossz epizód. Végre foglalkoztak kicsit a főszállal. Olyan kérdésekre is választ kaptunk, amelyek már az előző évad óta foglalkoztatják a rajongókat.

Kezd kirajzolódni, hogy merre tart ez a szezon.

A tovább mögött folytatom...

Végre megtudhattuk, hogy mi történt a „másik oldalon” Oliviával. Nem túl hosszú beszélgetést folytatott az idős, de kiváló elmével, William Bell-el. Megtudhattuk az öregtől, hogy ez a másik világ le akarja rohanni a mi univerzumunkat. A támadás előtti fázis során őrszemeket küldenek, amelyeket az „első hullámnak” neveznek. Félig emberek, félig gépek, akiket egészen nehézkes legyilkolni. Más megközelítés szerint ők az alakváltók.

Ha már itt tartunk, akkor elmondható, hogy Charlie-t most láthattuk utoljára a sorozatban. Nem kis erőfeszítések árán rájöttek, hogy valójában egy alakváltó másolta le az ügynököt. Nem is lett jó vége ezen titok megfejtésének. A félig gép nyavalyás kapott pár lövést, amitől meghalt.

Itt megjegyezném, hogy nem vitték túlzásba Charlie halálát. Úgy értem, hogy amikor rájöttek, hogy egy alakváltót takar a mindenki számára ismerős arc, nem akadtak ki, hogy többé nem látják barátjukat. Csak Olivia szólt pár szót, de az ő monológja sem hatott meg túlzottan.

Walter eközben kitalált egy másik módszert arra, hogy lehetne leleplezni a Földre jött „first wave” tagjait. Peter és apja felkereste a tudós egyik régi barátját (inkább kísérleti nyulát), hogy ismét elvégezzen rajta néhány vizsgálatot, hátha újra elő tudja csalogatni a nő rejtett képességét. Ő ugyanis régebben képes volt kiszűrni, hogy kik azok, akik nem e világhoz tartoznak. Elmondása szerint ragyognak. Ez az „áldás” a hosszú évek alatt alaposan meggyengült, szinte nem is használható. A hölgy nagyon készséges volt és örömmel segített dr. Bishop-nak.

Amiről eddig nem volt szó, de mindenki tudja, szinte bizonyosságot nyert. Peter volt az egyetlen, aki ragyogott a nő szemében. De mivel csak egy pillanatra látta, nem tulajdonított neki túl nagy jelentőséget. Ellenben mi tudjuk, hogy az a Peter, akit ismerünk, nem ennek a világnak a szülötte, hanem Walter Bishop hozta át, amikor az ő Peter-e valahogy meghalt még kisgyermekként.

Az egész nyomozás fő kirobbantója egy különös rablási sorozat, amelyet a „first wave” tagjai követtek el. Szigorúan őrzött tudományos intézetekből fejeket (!) loptak. Általában lenyírták a fejek haját, utána dühösen eldobálták őket. Magyarul kerestek valakit.
Olivia hibájából később sikerrel is jártak. A nagyfőnököt keresték, pontosabban annak levágott kobakját. Úgy fejeződött be az epizód, hogy a boss-t rendbe tudták hozni és újra életben volt.

Összességében egy elég komoly részt láthattunk, sok titokra fény derült, elbúcsúztattunk egy „régi” karaktert.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről