The Defenders 1x01 – Pilot

Wouhn elfoglaltsága miatt én írok e sorozat kezdő epizódjáról. A vadonatúj széria alapvetően két védőügyvéd életét mutatja be.
De a helyszín Las Vegas, ahol nem akármilyen ügyek születnek…
Az első részben e két fickó Nick Morelli (James Belushi) és Peter Kaczmarek
(Jerry O’ Connell) megalapítja ügyvédi irodáját, melynek neve a kapós The Defenders. A plakátjuk is illik a helyszínhez – Vegashoz – hiszen nagyon hatásvadász, menő, meg ami kell.

Folytassuk az első ügyükkel.

Ez nem más, mint egy gyilkosság, melyet egy fiatal férfi követett el, miközben az öccsét védelmezte pár másik sráctól. Az eset persze egyáltalán nem egyszerű, mi több eléggé körülményes.
A cirka 45 perc során akad drámázás bőven, és a megszokott fordulatok sem maradnak el.

A főbb karakterek bemutatásával – egyelőre – nem bajlódtak túl sokat.
O’ Connell szerepe szerint egy laza nőcsábász, aki látszólag felhőtlenül kezeli a mindennapokat, miközben partnere Belushi egy igazi vén róka a szakmán belül (ravaszságát gyakran megcsillantva a rész során), aki éppen arra törekszik, hogy valamiképp visszatérhessen elvált feleségéhez és kisfiához.
Továbbá ott van még a két férfi közt az új és fiatal – és csinos – asszisztens, Lisa Tyler, akit Jurnee Smollett alakít. Őt a Friday Night Lightsból is ismerősnek találhatjuk…
A lány éles eszű, telve elszántsággal, önállóan is megállja a helyét, mint azt teszi is, hiszen rögtön bedobják a mély vízbe – de a háttere neki is elég hiányos. Mindössze annyit tudunk meg róla, hogy egykor táncos volt… de nem balettet és nem néptáncot gyakorolt.

A The Defenders műfaja szerint ugyan dráma, de mégis áthatja egy kellemes, „vegasi” lazaság, amely sokat javít a sorozat élvezhetőségén. James Belushi már most remekelt, a karaktere nagyon szimpatikus, ha a többi szereplő is feljavul hozzá, akkor egy egészen jó sorozat lesz ebből, ami ezzel a humoros aurájával ki fog emelkedni a többi „ügyvédes” széria közül.
Röviden ennyi, nem tudom, hogy Wouhn – vagy valaki más viszi e tovább a szériát -, de én kiszálltam…
Az ilyen témájú sorozatok nem igazán kötnek le, de aki kedveli az ilyesmit, annak egy próbát megér.

0

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről