Az Energia (Push)

 

A negyedik napon Isten megteremté a Heroes-t. Az ötödik napon látja, hogy nem is annyira jó. Ezért a hatodik napon Isten megteremté a Push-t. Még ezen a napon meg is nézni, és látja, hogy ez sem olyan jó, ezért a hetedik napon Isten megpihen.


Na, de félre a tréfával! Adott egy olyan világ, ahol vannak olyan emberkék, akik természetfeletti képességekkel születtek. Ezek az erők sokaknál azonosak: jövőbe látás, telekinézis, leárnyékolás, bűvészkedés, gondolati manipuláció, nyomkövetés, gyógyítás, sikoltás. Elvileg a nácik kísérleteztek ezen képességek háborúban való bevetéséről, bár a történet szempontjából nem sok jelentősége van. Ezek az erők öröklődnek is. A szereplők menetrendszerűen egymásnak esnek egy lányért és egy aktatáskáért, benne egy injekciós tűvel. Harcolnak, tőrbe csalják egymást, az egyik fél megkapja, amit akar. Nagyjából ennyi a történet.
A film alapötlete nem rossz, bár eléggé sablonos, gondoljunk csak a Heroes-zal való hasonlóságára. Számomra a legidegesítőbb a helyszínválasztás volt.
Valamiért a hong-kong-i környezet sokat tett azért, hogy a kelleténél gagyibbnak állítsa be a filmet. A történet, az akciók és a színészi játékok megütötték a mércét, nem is volt vele különösebb gondom. A speciális effektek terén nem alkotott maradandót, bár tény, hogy viszonylag kis költségvetésből a legtöbbet hozták ki. Még mindig többet és okosabban használták a karakterek a képességeiket, mint a komplett Heroes bagázs. Nem gyakorolt túl nagy hatást rám a film, csak sodródtam az árral.
A végére megkomponált csavar kiszámítható volt, ezért nem volt túl meglepő és elmaradt a katarzis. Egyes vélemények szerint a Push vége egyszerűen el lett b*szva!
Összességében egyszer megnézhető a film, vannak benne jó jelenetek és vicces beszólások. Talán kicsit túl szigorú értékelést adok most, de nálam csak egy 5/10-et ért.

További infókért kattintsatok a következő linkre: IMDB

 

Push trailer:

Download:

FLVMP43GP

5

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről