Armored

Olvastam egy nagyon jó hozzászólást a filmmel kapcsolatban. Az egyik netes oldalon kérdezték, hogy milyen a film? Jött a válasz:

„Olyan, mint a Kontroll, csak szarabb színészekkel.”

Antal Nimród kiváló akció mozit rakott össze. Bevallom nagyon régen láttam ilyen jó filmet. Pedig a legkevésbé sem vagyok elfogult. Azt hittem, hogy gyenge lesz és nem is nagyon volt kedvem megnézni. Pedig nagyon megéri végigkövetni ezt a laza másfél órát.

Semmi mellébeszélés, semmi felesleges jelenetek. Csak a lényeg, mégpedig felfokozott izgalom és akció formájában.

Olvasok tovább...

A legtöbb filmbe belepréselnek némi szerelmi szálat, csinos hölgyeket. Itt olyannyira nincs erről szó, hogy – jól kapaszkodjatok meg – egyetlen egy női szereplőt láttam az egész filmben. Az is egy 60 körüli hölgy volt.

Nem is hiányzott a romantika, az ágyjelenet, vagy hasonlók.

Nézzük a történéseket.

A főszereplőink pénzszállítók, akik nagy dobásra készülnek. Meg akarnak fújni több, mint 40 millió dollárt. Úgy kívánják álcázni a dolgot, hogy kirabolták őket, elhajtottak a pénzzel, valójában pedig ők teszik zsebre a zsozsót.

Nincs 100%-ig kidolgozott terv. Nem szuperhősök, sőt még csak nem is túl okosak. Itt van a kutya elásva. Ezért lett jó a film, mert sok-sok dologba nem gondoltak bele hőseink, ezért minden rosszra fordulhat.

A legnagyobb problémát egy Ty nevű pénzszállító figura jelenti, aki eleinte nem lelkesedik az ötletért. Ő maga törvénytisztelő polgár, aki nem akar semmi rosszat sem magának, sem a családjának. Nem akarja, hogy vér tapadjon a kezéhez. Sajnos neki vannak a legnagyobb anyagi nehézségei, ezért igent mond.

A lopás rendben is zajlik, a kis csapatnak 50 perce van a következő bejelentkezésig a központba, ezért sietniük kell. Egy elhagyatott acélgyár kínálja a megoldást a további gondolkozásra.

Ekkor következik be az, ami mindent megváltoztat. Egy hajléktalan öregember rajta kapja őket, amint a pénzt pakolják ki a páncélozott autókból. Elfajul a dolog és a férfi meghal. Ekkor Ty bepánikol és bezárja magát a másik kocsiba.

Az egész film azzal telik, hogy a többiek őt próbálják kiszedni a járgányból. Persze már eltervezték, hogy megölik, ezért Ty-nak sietnie kell, ha meg akarja úszni. Ekkor tűnik fel a színen Eckehart rendőr, aki meghallja a sziréna hangját az elhagyatott épületből. Őt is komolyan megsebesítik, de Ty segít neki. Már ketten vannak a páncélozott autóban, várva arra, hogy a többiek betörjenek és vége legyen a mókának.

Ty ki tud szökni a tetőre és segítséget kér. A fináléban minden véreskezű férfi odavész. A jó győz, jutalom, szabadság, erkölcsi elégtétel. Happy end.

Maga a film minden szempontból csillagos ötös nálam. Magával ragadó, pattanásig feszült hangvétellel. Antal Nimród megmutatta, hogy nem kell zseniális látvány, még csak tökéletesen megkomponált forgatókönyv sem. A színészek játéka elég volt a varázslathoz és a kiváló hangulat megteremtéséhez. Köszönjük.

7

Csak ne lenne ilyen rohadt

Csak ne lenne ilyen rohadt unalmas...

wouhn képe

Én egyáltalán nem találtam

Én egyáltalán nem találtam unalmasnak. Azt se lehet mondani, hogy telepakolták volna felesleges párbeszédekkel és oda nem illő jelenetekkel.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről