Erőnek erejével (The Last Stand)

Mi szükséges egy jó akció filmhez? Lövöldözés, robbantás, verekedés, autós üldözés, jó fiú/rossz fiú, áldozatok, bosszú, vér, jó csajok/pasik, szuper kocsi és persze az elengedhetetlen autósüldözés. Az Erőnek erejével című filmből egyik hozzávaló sem hiányzik.

http://www.youtube.com/watch?v=rEKsvQeTu4o

 

rendező: Jee-Woon Kim
forgatókönyvíró: Andrew Knauer, George Nolfi

zeneszerző: Mowg
operatőr: Ji-Yong Kim
producer: Lorenzo di Bonaventura
vágó: Steven Kemper
szereplő(k):
Arnold Schwarzenegger (Ray Owens Sheriff)
Eduardo Noriega (Gabriel Cortez)
Johnny Knoxville (Lewis Dinkum)
Forest Whitaker (John Bannister ügynök)
Jaimie Alexander (Sarah Torrance)
Rodrigo Santoro (Frank Martinez)
Genesis Rodriguez (Ellen Richards ügynök)
Zach Gilford (Jerry Bailey)

Arnold Schwarzenegger politikai karrierjét ismét mozivászonra cserélte, újra fegyvert ragadott. És milyen jól tette! Kicsit berozsdásodott már, de a 66 éves legenda még így is kitett magáért, hozta a tőle megszokott robotmozgású, olykor eltúlzott mimikával fűszerezett terminátor formáját, de mindenki jól tudja, hogy nem a kiemelkedő színészi játéka miatt lettek népszerűek a filmjei.

Schwarzenegger annak a régi korszaknak a sztárja, aki az akció jelenetekben lezúz mindent és mindenkit, ami/aki az útjába kerül, legyen az rossz fiú, autó vagy akár egy egész város. Jee-Woon Kim dél-koreai rendező fogékony volt erre a retro stílusra és csak végső esetben nyúlt a számítógépes megoldásokhoz. Ez az alkotás tökéletes választás volt Schwarzi visszatéréséhez.
A történet egy drogbáróról szól, aki megszökik a börtönbe szállítása közben, Mexikóba akar menekülni az embereivel. Sommerton Junction városkáján átkelve tervezik a határátlépést, csakhogy nem számolnak azzal, hogy egy keménykötésű, sokat látott seriff állja az útjukat.

A sheriff a városka legkreténebb embereit kapja segítőként, így esélytelennek tűnik a küldetés, de mint tudjuk, Schwarzenegger sosem veszít.
A látvány kárpótol minket a rengeteg közhelyekért, és a két szuper járgány összecsapása is termeli az adrenalint. Kimaradtak a régi, megszokott Schwarzi poénok, de tény: a Terminátor visszatért! A karakterek aranyosan bénák, a sztori gyenge, az egész filmet képtelenség komolyan venni, mégis van valami varázslatos ebben az akció paródiában. Egy hétvégi házimozizáshoz üdítő kikapcsolódást nyújt.

Kapcsolódó linkek:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_Stand_(2013_film)
http://sorozatportal.hu/content/fel%C3%A1ldozhat%C3%B3kthe-expendables
http://sorozatportal.hu/content/termin%C3%A1tor-hal%C3%A1loszt%C3%B3-1984
http://sorozatportal.hu/content/terminator-salvation
http://sorozatportal.hu/content/terminatorsnincs-megv%C3%A1lt%C3%A1s-komolyan-nincs

http://hu.wikipedia.org/wiki/The_Expendables_%E2%80%93_A_fel%C3%A1ldozhat%C3%B3k_2.

7

Szerintem svarci lenyomná még

Szerintem svarci lenyomná még csák noriszt is! 

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről