Ébredj velünk [2010]

Szeretem az olyan filmeket, ahol a főszereplőt valamiért közel érzem magamhoz. Az Ébredj velünk pontosan ilyen film. A fiatal tévés producert, Beckyt kirúgják az állásából, és munkát csak egy olyan produkciónál talál, ahol a nézettségi mutatók a béka feneke alatt vannak. Becky azonban a fejébe veszi, hogy feltornázza a Pirkadat című reggeli műsort az elsők közé. Maximalizmusa, kitartása, néha pedig kiakadása, hisztirohamai is mind olyanok, amiket magaménak érzek. Szinte biztos vagyok benne, hogy egy hasonló helyzetben ugyanúgy viselkednék, mint ő. Ha valaki ezekből nem ismer magára, annak is érdemes megnézni ezt a filmet, mert olyan sztárok kaptak szerepet benne, mint Diane Keaton, Harrison Ford, Rachel McAdams vagy Jeff Goldblum.

A rendező Roger Mitchels filmjei közül nem túl sokat ismerek, de az 1999-es Sztárom a párom egy olyan film számomra, amit szívesen megnézek újra és újra. Az Ébredj velünket valószínűleg nem fogom annyiszor megnézni, mint a Hugh Grant-Julia Roberts által vászonra vitt romantikus filmet, de egyszeri szórakozásnak bőven megfelel.

Becky Fuller (Rachel McAdams) állást kap a kissé nagyképű, ironikus igazgatótól, Jerrytől (Jerry Goldblum). Én nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de én imádom a pasast, olyan lazán tud belebújni ezekbe az ironikus, fekete humorú karakterekbe, hogy az valami elképesztő. Ebben a filmben inkább csak mellékszereplőnek tekinthető, mégis az egyik olyan karakter, akire sokáig emlékezni fogok. Szóval Becky megkapja a Pirkadat című, kb. csődszélén álló műsort. Elhatározza, hogy felfrissíti, és nagyon szeretné leszerződtetni műsorvezetőnek a dívaként viselkedő, Coleen Peck (Diane Keaton) mellé, a riporter nagyágyú Mike Pomeroyt (Harrison Ford).

A baj csak az, hogy Pomeroy finoman szólva is makacs, önző és rendkívül beképzelt személyiség, akinek bár jó ideje nincs munkája, mégsem hajlandó bármit elvállalni. A Pirkadat című műsort semmire sem tartja, egyszerűen nem hajlandó egy bulvártémákkal foglalkozó reggeli műsorban szerepelni. Becky (nem kis erőfeszítés árán, némi kis zsarolással) ráveszi a munkára. Ám ekkor még nem igazán sejti, hogy mivel jár egy kissé berozsdásodott, masszív alkoholista egykori sztárriporterrel való együttműködés.

Ráadásul Coleen és Mike szívből gyűlölik egymást, aminek először csak a kulisszák mögött, később azonban már nyíltan, élőműsorban adnak hangot. Civakodásuk és Becky új ötletei mégis nézettséget növelnek. A TV társaság azonban meg akarja szüntetni a műsort. Becky ezt csak úgy kerülheti el, ha nagyon rövid időn belül, nagyon jó adatokat tud produkálni. Hiszitek vagy sem, de sikerül neki! Jeeeee!

Mivel a médiapiacon belül gyorsan terjednek a hírek, így Becky hírnevet szerez nagyon rövid időn belül. Felhívják és állást ajánlanak neki egy olyan csatornánál, ahol gyerekkora óta dolgozni szeretne. Becky tehát élete legnehezebb döntése előtt áll, ha elfogadja az új munkát nemcsak a Pirkadattól kell búcsúznia, hanem időközben bimbózni látszó szerelmétől, Adamtől (Patrick Wilson) is.

Diane Keaton hozza formáját, legalább olyan vicces, mint korábbi szerepeiben. Rachel McAdams is nagyon úgy fest, hogy megérett a feladatra, hogy főszerepet kapjon. Az egykor (a Bajos Csajokban) platina szőkeként szereplő "plasztik", most végre valamennyit megmutathat színésznői képességeiből. Azt mondjuk nehéz megemésztenem, hogy a jó öreg Indiana Jonesnak, miért kell egy ilyen tingli-tangli filmben szerepelni, de gondolom volt az a pénz, amiért Ford bevállalt egy ilyen eléggé image romboló filmet...

Ajánlom a filmet azoknak, akik valaha a média világában kívánnak dolgozni, ajánlom pályakezdő fiatal nőknek, és akkor is, ha ki szeretnél kapcsolódni!

4

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről