Vonat (Train) 2008

Az 1980-as Terror Train c. film remake-jeként tisztelhetjük ezt kendőzetlen borzalmat, hiszen a 2008-as felelevenítés rohadt gyenge. A szokásosat kapja a néző, semmi új, mindezt az unalomig ismert vérfröcsköléssel, csonkítással, gyilkolászással. Piciny Motel beütéssel, csak semmi eredetiség…
Miközben kifejezetten „hízelgő” képet fest Ukrajnáról és úgy egészében a kelet-európai nemzetekről... :D


Gideon Raff, alias a rendező, nem lehet túl ismert, hiszen két komolyabb filmje közül ez az egyik. A másik a Gyilkos emelet. Annak is jó oka lehet, hogy még nem jutott el hozzám a film híre…

Mindez persze nem számít, elvégre a Vonattal foglalkozunk most, bár csak röviden…
Azon egyszerű oknál fogva, hogy ezzel az alkotással nem érdemes és nem lehet huzamosabb ideig vesződni.
Mivel nem láttam a 80-as eredetit, ezért nincs összehasonlítási alapom, de ennyire gyenge az biztosan nem lehetett.
Ez persze már megint ízlés kérdése:
Aki még nem unt rá a futószalagon szállított darabolós – vérfolyamos - őrjöngésekre, akkor azok nyugodtan vethetnek rá egy pillantást.
Nem fognak csalódni. Pont ugyanazt kapják majd, amit eddig.
Nekem igazából ez a legnagyobb bajom a filmmel.

A megszokott nem túl magas színvonalat hozza, ami ezekre a tucat mozikra jellemző – és még ezt is alulmúlja, mivel magában hordoz némi trash-kategóriás érzést is, amit kivált a nézőből.
Ami elsőként szemet szúrt, az egyik főbb szereplő neve. Ő pedig Derek Magyar.
De szép neved van, sóhajtottam fel! És bizony a színész valóban kis hazánk szülötte.
Karrierjében még várat magára a nagy áttörés, és ez a film nem is fogja azt elősegíteni.

Visszakanyarodva jó öreg vesszőparipámhoz (a sablonokhoz), eme remekben is tinédzserek, amerikai tinédzserek kerültek a középpontba, majd nem sokkal később a kés alá…
Egy birkózó csapat tagjai éppen európai versenykörúton járnak, de egy buli miatt lekésik a menetrend szerinti vasparipát. Kénytelenek egy külön vonattal tovább menni.
De ez a szerelvény nem olyan, mint a többi, nem sejtik, mibe csöppennek, és mennyi minden csöpög ki belőlük is…
Hagyományosan elkezdik irtogatni őket, minek következtében vészes fogyásnak indul a sportoló állomány. Főhősnőnk, akit Thora Birch játszik, egyedül neki van ideje gyanút fogni, hogy nem szokványos utazáson vesznek részt.
Az egész film tulajdonképpen egy véget nem érő bújócska a vonaton, miközben megtudjuk, miért teszik azt a fiatalokkal, amit tesznek. Vagyis letépik a mellpiercingjeiket, változatos módszerekkel kínozzák, aprítják, bántalmazzák őket.
Őrült sikolyok, folydogáló testnedvek, erőszak, brutalizálás.

Ez a mozi semmivel sem másabb, mint a többi hasonló Slasher. Azoknál is még gyengébb valamicskét.
Az IMDB közel 5-ös értékelése elég elnéző. Számomra olyan érzés volt végigülni, mintha kényszerűségből meg kellett volna ennem egy tányér cukrozott extrementumot.
De finoman szóltam, ellentétben a filmmel, ami nyakon vágja a nézőket az unalmas, egy kaptafára gyártott, régen hatástalan vérömlenyével.

3

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről