Tokyo Gore Police

Újabb filmmel bővül a Sorozatportál „szar filmek” kategóriája. Igazából hiába is írnék bármit elöljáróban, képtelen vagyok érzékeltetni a mélységeit ennek a filmnek.
Mert ez nagyon mélyen van.
Szépen kérek mindenkit, ne olvasson tovább, aki:

1. Gyermek.
2. Érzékeny.
3. Túl fogékony a beteg dolgokra.
4. Várandós anyuka.
5. A film rendezője.
6. Jónak találta a filmet.

Amennyiben a trailer után azt hiszed kemény vagy…

Azzal kezdeném, hogy a film elérte nálam a teljes megrökönyödést. Ennél már csak az okozott nagyobb sokkot, hogy az IMDB-n 6,2-es az értékelése.
Rendben, készséggel elismerem, pláne miután utánajártam, hogy van egy ilyen stílus a filmművészeten belül.
Tehát vér, belek, baromság, szex, perverziók. Nagyvonalakban.
A TGP egy végtelenül primitív, beteges és gusztustalan hülyeség. Több hektónyi művér, szakadó végtagok, vérszökőkutak, gagyi bábuk, bizarr karakterek, vérben tocsogás.

Letagadni sem tudnák, hogy a költségvetés talajszinti volt, és hogy poénnak szánták az egészet.
Ahogy a golyók lepattannak a szereplőkről, olyan mintha mini tűzijátékokat néznék...
De nagyon elébe mentem! Hagy fejtsem ki a remekbeszabott történetet, aztán is ráérek a beteg baromságokat ecsetelni.
Azokból meg van ám bőven…
Az egész alapvetően egy sci-fi akció rengeteg vérrel és aberráltságokkal.

A főszereplő nő, egy Ruka nevű rendőrlány (természetesen diáklány egyenruhában…), aki nem kispályás mód vagdalja magát és egy szamuráj karddal van felfegyverkezve.
Emellett Vérnök vadász is. Hogy ez mit jelent? Nagyon figyelj, mert leáll a szíved!
A Vérnökök mutánsok, akiknek a testében fellelhető egy kulcs alakú tumor. Ez
okozza, hogy képesek a testükből fegyvereket készíteni. Erre a film során rengeteg jobbnál jobb példát láthatunk.
Egyébként ezzel a kulcs alakú szervvel valóban ki tudják nyitni az emberi testet…
Na, itt van ez a bánatos lyány, ki agyonlőtt apját siratja.
Erről a későbbiekben érdekes dolgok derülnek ki…
A film rögtön egy bevetéssel kezdődik, ahol Ruka fogja magát és rakétavető segítségével ugrik fel a toronyház tetejére, majd rövid láncfűrész párbaj után feldarabol egy Vérnököt.
Szemből pofába megmutatják neked, ahogy a láncfűrész előre vágja magát a bábukban… :D
Ja, és persze vérszökőkút!
Megjegyzem, bármit vágnak, szúrnak a vér folyton nagy sugárban lövell a magasba.


„ A Rendőrség privatizálása még szebb jövő felé vezet minket!”


Ez a mondat áll a történet hátterében is, valójában ez mozgatja a szálakat.
A film több szempontból is primitív, de azt el kell ismerni, hogy a benne megjelenő reklámok miatt némi ötletet tételezhetünk fel.
Ezek az advertek tele vannak gagyisággal, de van bennük jó adag fekete humor is.
Ruka szembe kerül egy Vérnök sorozatgyilkossal, aki megfertőzi hősnőnket, de ennek csak a végén lesz jelentősége. Harc közben a tag letépi a saját fejbőrét és két PVC csövet növeszt a szeme helyére, majd elkezd lövöldözni a csajra… No Comment!!
Még megemlítek bár marhaságot, csupán ízelítőként:
Az egyik rendőr elmegy egy meglehetősen bizarr buliba, ahol mutáns csajokat lehet jó pénzért elvinni egy körre. Fene a gusztusukba! Van egy dülledt szemű csiga nő, egy pinokkió orrú, aki szemgolyót tart a szájában, illetve egy akinek a melle fogsorral rendelkezik. 

Egyiket sem mutatnám be otthon, egy családi ebédnél…
Rendőrbácsi azonban még erre is izgalmi állapotba kerül (!) és kikezd az egyik bukszával.
Az inkább úgy dönt, krokodil fejet növeszt az altestére és rátámad. A biztos úr rosszul jár, mert leharapják neki a legbecsesebb végtagját, bár annak ellenére, hogy pillanatok alatt el kellene véreznie, és összegörnyedni a fájdalomtól, egész jól bírja
. Túlélő típus, olyannyira, hogy mi által őt is megfertőzik, shotgun-t növeszt a hiányzó szerv helyére.
És használja is!

A filmben megszólaló dalok, illetve inkább azok szövege miatt úgy döntöttem kell a Soundtrack.

„Egy idős hölgy lábon harapott, és jól esett. A bátyám kinyalt és a szememen árpa nőtt.”

Azt hiszem ennyi elég is…
A végjátékra összeérnek a történet szálai, a rendőrség is bedurvul és elkezdik módszeresen lemészárolni Tokyo lakosságát.
Ruka elkezd átváltozni és rájön ki ölte meg az apját.

A gyilkoshoz hajt, ahol szembeszáll egy alakkal, aki fegyveréből öklöket lövöldöz, kinyújtott középső ujjal. Ruka ezeket kivédi a kezéből kilőtt nyelvvel, melyen az ujjak elakadnak és megfordulnak, majd ellenfelébe csapódnak, kioltva annak életét.
A fő ellenség kard végtagokkal rendelkező ölebe próbálkozik még, egyedül ez van animálva, aztán a fő gonosz jön. Aki levágott lábai helyén, vérszökőkutakkal röpköd a helyszínen. Majd meghal.
Sok voltam egy kicsit, de nehéz érzékeltetni ennek a filmnek a beteges, gusztustalanságát.
Ha ez nem lenne elég:
More Gore Coming Soon! Avagy jön a következő rész!


2

Nagyon pontos kritika. Beteg

Nagyon pontos kritika. Beteg az egész úgy, ahogy van. Én sajnos már nem egy ilyet láttam, lehet, hogy ezeknél a japánoknál valami nagyon nem stimmel...?

A-fraid képe

Nem lehet. Ez biztos! :D

Nem lehet. Ez biztos! :D


A képek és az olvasottak után

A képek és az olvasottak után ez a film valami űberbrutálszar. A japcsik egyébként is teljesen hülyék, ha a kultúrájukat nézzük. Az iskoláslány ruha, a pedofil manga hentai képregények meg animék és még az ilyen filmek is.

Biztos velem van a baj, vagy

Biztos velem van a baj, vagy valami félresikerült és csíkszemű vagyok, de nekem ez naggyon tetszik :D mellesleg tényleg polyén végig, nekem tetszett az egész film, jobb mint a Mr. Bean, persze egy fokkal több benne a "vérr"

Biztos már eleve romlottan jöttem világra, de én bírom az ilyen vérben lélegző filmeket is, tudjátok, ha mindent bíráltok, azzal csak magatoknak tesztek rosszat szerintem. Én minden filmet/mangát/animét/zenét/könyvet/akármi mást amikor csak lehetőségem akad rá végignézem/hallgatom/olvasom. Ezzel például fejleszthetem a fantáziám, képzelőerőm, és persze rajzos tudásom is (rajzszakon tanulok). Nem szeretem ha az emberek más munkáját, vagy éppen mást szapulják, akármi miatt is. Persze lehet hogy vannak szar dolgok, ez is csak nézőpont kérdése. Ugyanígy viszont el fogadom azt a véleményt is, miszerint ez gusztustalan, vagy elmebeteg. Csak akkor éppen azt nem értem, hogy mit tartotok benne gusztustalannak... a művért, a sok bábut, a fanzáziát, az elmaszkírozást? És ilyenkor meg ugye szidhatod a japánokat, de ne gondold, hogy ezek nincsenek meg bármelyik másik országban. Az iskoláslány ruhával kapcsolatban sem értem, hogy mi bajod van :) mellesleg ha jobban figyelsz a világodra, láthatod, hogy a manga és a 'hentai' nem ugyanaz, ugyanúgy ahogy a 'yuri' és a 'yaoi' sem, ezek után nem hiszem hogy a 'monster rape' már számítana, csakhogy rámondani, hogy az animék, meg az ilyen filmek.. tudod ezek a filmek meg az animék több milliárdos bevételhez juttatnak nem csak japánt, hanem szinte minden országot. Szóval ha rámondod azt, hogy az animék mind betegek, akkor legalább megnézhetnél párat, és csak hogy tudd, nem csak hentai és pedofília van köztük. És ezt igen is át kellene gondolnod, mielőtt idelöksz egy 3 mondatos meggondolatlan szöveget. Mert szidni azt a kultúrát amit más szemében már 3 mondatodból süt, hogy fikarcnyit sem ismeret eléggé meggondolatlan/felelőtlen. Ha még ismernéd is, és nem csak egy leírásból indítanál sokkal bíztatóbb lenne, ezt a jövődre is mondom. :D

A-fraid képe

A "mindent bírálniról" csak

A "mindent bírálniról" csak annyit, hogy a kritika szubjektív műfaj, egy film - tehetsz amit akarsz - szubjektum marad. Természetesen bírálok, hiszen kritikákat írok. Remélem átlátod a logikát abban amit írtam.
Félreértettél engem, nem szapultam, a véleményemet közöltem. Az hogy ez számodra nem tetszik, nem elfogadható (mivel nem egyezzik a tiéddel) engem a legkevésbé sem zavar.
A másik félreértés! Egyetlen olyan kifejezésem sem volt ami megegyezne: A japánok szidásával.
Mellesleg, ha ez a film nem a gusztustalan kategória, akkor mégis micsoda?
Ezt az anime-es dumát is honnan szedted, el nem tudom képzelni, mert ilyesmiről nem írtam... nem hogy még azonosnak neveztem volna a műfajokat...
Ilyet meg végképpp nem mondtam, hogy: "Az animék mind betegek". Biztos engem olvastál?
Melyik mondatom volt, ami erre utalt?
Így a végére megjegyzésként: Kifejezetten kedvelem az ázsiai kultúrát és művészetet, nagyon közel érzem magamhoz (még a Gore-t is), szívesen nézek meg anime-kat, vagy olvasok mangát. Ázsiai filmek hétvégét is tartottunk a lapon, ahol három egészen különleges Park filmmel foglalkoztam.
Szóval, mielőtt "idelöksz egy 3 mondatos meggondolatlan szöveget", talán fogadd meg a "saját" tanácsod... :D

relax: kovbog hauernek írta,

relax: kovbog hauernek írta, nem neked

Az rendben van, hogy valóban

Az rendben van, hogy valóban ezek történnek a filmben, de ezt így európai szemmel megítélni, és így leegyszerűsíteni nagy hülyeség. Nem úgy kell nézni, hogy de gagyi, hanem kicsit japán szemmel, azzal a szemléletmóddal, és a nagyon nehezen megtalálható kicsi mondanivalót kell felfedezni a filmben. Persze a mi agyunk más horrorokra van ráállva, de a japánok ilyenek, és ha kicsit elvonatkoztat az ember, az ilyen filmekben is meg lehet találni az értelmet, sőt lehet szórakoztató is. Szóval ez a kritika, vagy leírás eléggé hanyag, és legalább annyira gagyi, mint amilye gagyinak tartja a filmet.

 

Nekem tetszett a film, igaz nem egy ilyet láttam már, hozzászoktam ehhez a világhoz.

Új hozzászólás beküldése

A mező tartalma nem nyilvános.

További információ a formázási lehetőségekről